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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  03/01/2020
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERREIRA, A. C. H.; RODRIGUEZ, N. M.; NEIVA, J. N. M.; PIMENTEL, P. G.; LOPES, F. C. F.; GOMES, S. P.; MIZUBUTI, I. Y.; PINTO, A. P.
Afiliação:  FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; ANDRÉA PEREIRA PINTO, UFC.
Título:  In situ degradability of elephant grass ensiled with acerola by-product.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias v. 40, n. 5, p. 2427-2438, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.5433/1679-0359.2019v40n5Supl1p2427
Idioma:  Inglês
Notas:  Suppl. 1.
Conteúdo:  This study evaluated the inclusion of increasing contents (0; 35; 70; 105 and 140 g kg-1) of dried acerola fruit (Malpighia glabra, Linn.) by-product (DABP) in the ensilage of elephant grass (Pennisetum purpureum, Schum.) considering the in situ degradability of dry matter (DM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and hemicellulose. Plastic drums with 210 L capacity were used as experimental silos. After 45 days of ensiling, silos were opened and silage samples were collected for the degradability trial and laboratory analysis. For the in situ degradability trial, was used one rumen-fistulated adult male cattle. The five by-product inclusion contents were tested in three replicates, with five incubation times, in a randomized complete split-plot design in which the contents of DABP were the treatments (plots), the different silos were the replicates and the incubation times were the sub-plots. Longer incubation times significantly increased (P < 0.05) the disappearance rates of DM, CP, NDF, ADF and hemicellulose. The effective degradability of the DM, NDF and hemicellulose was higher in the silages with 35 g kg-1 of DABP in the rumen passage rates of 0.02; 0.05 and 0.08 h-1. Dried acerola fruit by-product can be added to elephant grass ensiling up to 35 g kg-1 without reducing the effective degradability of nutrients.
Palavras-Chave:  Agroindustrial by-product; Feedstuff evaluation; Nutritional value; Ruminal degradation; Tropical fruits.
Thesagro:  Rúmen.
Thesaurus Nal:  digestibility; Tropical and subtropical fruits.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208138/1/Artigo-Cnpgl-SeminaCAg-Fernando-In-situ.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24927 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/04/2009
Data da última atualização:  08/08/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  ANTONIOLLI, L. R.; LIMA, M. A. C. de; LIMA, M. A. C. de.
Afiliação:  Lucimara Rogéria Antoniolli, Embrapa Uva e Vinho; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; Celito Crivellaro Guerra, Embrapa Uva e Vinho.
Título:  Colheita e pós-colheita.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: NACHTIGAL, J. C.; MAZZAROLO, A. (Ed.). Uva: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  cap. 13, p. 169-180.
Série:  (Coleção 500 perguntas, 500 respostas).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Qual é o estádio de maturação ideal para a colheita da uva de mesa?; Qual é o estádio de maturação recomendado para a colheita da uva destinada â vinificação.
Palavras-Chave:  Higienização; Paletização.
Thesagro:  Armazenamento; Colheita; Maturação; Pós-Colheita; Qualidade; Resfriamento; Uva; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Cooling; Grapes; Storage; Viticulture.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178434/1/Uva-e-Vinho-2008-p.-169-180.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA40500 - 1UPCPL - PP634.8N119u
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