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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
01/02/2024 |
Data da última atualização: |
23/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GONDIM, T. de A.; GUEDES, J. A. C.; ALVES FILHO, E. de G.; SILVA, G. S. da; NINA, N. V. dos S.; NASCIMENTO FILHO, F. J. do; ATROCH, A. L.; SILVA, G. F. da; LOPES, G. S.; ZOCOLO, G. J. |
Afiliação: |
TAMYRIS DE AQUINO GONDIM, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARÁ; JHONYSON ARRUDA CARVALHO GUEDES, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARÁ; ELENILSON DE GODOY ALVES FILHO, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARA; GISELE SILVESTRE DA SILVA; NATASHA VERUSKA DOS SANTOS NINA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAZONAS; FIRMINO JOSE DO NASCIMENTO FILHO, CPAA; ANDRE LUIZ ATROCH, CPAA; GILVAN FERREIRA DA SILVA, CPAA; GISELE SIMONE LOPES, FEDERAL UNIVERSITY OF CEARA; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPSO. |
Título: |
Metabolomic approaches to explore chemodiversity in seeds of guarana (Paullinia cupana) using UPLC-QTOF-MSE and NMR analysis. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Analytical Methods, v. 16, p. 1158-1174, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1039/D3AY01737K |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The growing interest in health and well-being has spurred the evolution of functional foods, which provide enhanced health benefits beyond basic nutrition. Guarana seeds (Paullinia cupana) have been widely studied and used as a functional food due to their richness in caffeine, phenolic compounds, amino acids, and other nutrients. This has established guarana as a significant food supplement, with Brazil being the largest producer of the world. This study aims to propose a set of analytical methods to chemically evaluate fifty-six different guarana clones, from the Guaraná Germplasm Active Bank, to accommodate the diverse requirements of the food industry. |
Thesagro: |
Guaraná; Paullinia Cupana; Semente. |
Thesaurus Nal: |
Seeds. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
06/12/1996 |
Data da última atualização: |
16/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
MANFREDINI, S. |
Afiliação: |
SADI MANFREDINI, CNPUV (aposentado). |
Título: |
Análise descritiva da viticultura da Microrregião homogênea viticultora de Caxias do Sul. |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho-UEPAE de Bento Gonçalves, 1982. |
Páginas: |
36 p. |
Série: |
(Embrapa Uva e Vinho-UEPAE de Bento Gonçalves. Circular Técnica, 9). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Caxias do Sul. |
Thesagro: |
Enologia; Produção; Uva; Vinho; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59959/1/CNPUV-CIR.-TEC.-9-82.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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