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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  31/08/2016
Data da última atualização:  25/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, K. G. de; QUEIROZ, V. A. V.; CARLOS, L. de A.; CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO-SANT'ANA, M. H.; ANUNCIAÇÃO, P. C.; MENEZES, C. B. de; SILVA, E. C. da; BARROS, F.
Afiliação:  Kênia Grasielle de Oliveira, Bolsista; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Lanamar de Almeida Carlos, Bolsista; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; Universidade Federal de Viçosa; Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; Ernani Clarete da Silva, Bolsista; Frederico Barros, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Effect of the storage time and temperature on phenolic compounds of sorghum grain and flour.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 216, p. 390-398, 2017.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2016.08.047
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the effect of storage temperature (4, 25 and 40°C) and time on the color and contents of 3-deoxyanthocyanins, total anthocyanins, total phenols and tannins of sorghum stored for 180 days. Two genotypes SC319 (grain and flour) and TX430 (bran and flour) were analyzed. The SC319 flour showed luteolinidin and apigeninidin contents higher than the grain and the TX430 bran had the levels of all compounds higher than the flour. The storage temperature did not affect most of the analyzed variables. The content of most of the compounds reduced during the first 60 days when they became stable. At day 180, the retention of the compounds in the genotypes SC319 and TX430 ranged from 56.1-77.9% and 67.3-80.1% (3-deoxyanthocyanins), 88.4-93.8% and 84.6-96.8% (total anthocyanins) and 86.7-86.8 and 89.4-100% (phenols) respectively. The retention of tannins ranged from 56.6 to 85.3%. The color of samples remained stable for 120 days.
Palavras-Chave:  Composto bioativo.
Thesagro:  Antocianina; Sorghum bicolor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS27202 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  03/01/2022
Data da última atualização:  03/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BATISTA, J. N. G.; FERREIRA, M. A. da S. V.; QUEZADO-DUVAL, A. M.
Afiliação:  JOSEFA NEIANE GOULART BATISTA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MARISA ALVARES DA SILVA VELLOSO FERREIRA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ALICE MARIA QUEZADO DUVAL, CNPH.
Título:  Molecular and phenotypic characterization of Xanthomonas campestris pv. campestris causing black rot in Brassica crops in Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Tropical Plant Pathology, v. 46, p. 684-701, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s40858-021-00456-y
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Black rot caused by Xanthomonas campestris pv. campestris(Xcc) is one of the most important diseases affecting Brassica oleracea crops in Brazil. In the present study, 150 bacterial isolates from symptomatic leaf samples of broccoli, kale, Chinese cabbage, cauliflower, wild mustard, radish, and cabbage were identified and characterized phenotypically and genotypically. One isolate from a symptomatic tomato plant that grew spontaneously in a diseased cabbage field was also identified. Of these 151 isolates, 145 were confirmed as Xcc by multiplex PCR with Xcc and X. campestris pv. raphani(Xcr) specific primers and were pathogenic to cauliflower cv. Verona, including the isolate from tomato. The identity of six isolates that, although PCR positive for Xcc, were not pathogenic to cauliflower was determined by partial sequencing of the housekeeping rpoD gene, confirming that they were X. campestris. To investigate the ability of Xcc to infect tomato, 13 isolates were inoculated on tomato cv. Bonny Best, and six isolates, including the tomato isolate, induced chlorosis and small necrotic lesions on leaves and stems. Variability was assessed by BOX-PCR which resulted in 65 distinct haplotypes in the collection, with the largest number of haplotypes identified among broccoli isolates. In vitro copper and kasugamycin sensitivity tests showed that 143 isolates were resistant to 100 μg/mL of kasugamycin, and five isolates were resistant to 200 μg/mL of copper sulfate. From a ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Xanthomonas Campestris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41670 - 1UPAAP - DD
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