BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  28/02/2013
Data da última atualização:  03/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  KWAPINSKI, W.; BYRNE, C. M. P.; KRYACHKO, E.; WOLFRAM, P.; ADLEY, C.; LEAHY, J. J.; NOVOTNY, E. H.; HAYES, M. H. B.
Afiliação:  W. Kwapinski; C. M. P. Byrne; E. Kryachko; P. Wolfram; C. Adley; J. J. Leahy; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; M. H. B. Hayes.
Título:  Biochar from biomass and waste.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Waste Biomass Valorization, v. 1, p. 177-89, 2010.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12649-010-9024-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  There is an increasing realisation that biomass and organic wastes are valuable feedstocks for second generation biorefining processes that give rise to platform chemicals to substitute for dwindling petrochemical resources, and for pyrolysis processes that produce syngas, bio-oil, and biochar from biomass, organic wastes, and the biorefining residuals of the future. The experimental work described has focused on physical properties and compositions of biochars produced from miscanthus (Miscanthus 9 giganteus), willow (Salix spp) and pine (Pinus sylvestris) at 500C and at 400, 500, and 600C in the case of the miscanthus. Although the morphologies of the cell structures were maintained in the pyrolysis, the surface area of the miscanthus biochar was greatly increased by heating at 600C for 60 min...
Thesagro:  Biomassa.
Thesaurus Nal:  biochar.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS17275 - 1UPCAP - DD2013.00132
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1.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, R. de J. C.; SOUZA SOBRINHO, F.; GAMA, M. A. S. da; BARRA, P. M. de C.; ANTONIASSI, R.; OLIVEIRA, M. A. L. de. Analysis of the main conjugated linoleic acid (CLA) precursors (C18:2 n-6 and C18:3 n-3) in Brachiaria ruzizienses by capillary zone electrophoresis. Central European Journal of Chemistry, v. 11, n. 8, p. 1286-1296, Aug. 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, R. DE J. C.; SOUZA SOBRINHO, F. de; GAMA, M. A. S. da; BARRA, P. M. DE C.; ANTONIASSI, R.; OLIVEIRA, M. A. L. DE. Analysis of the main conjugated linoleic acid (CLA) precursors (C18:2 n-6 and C18:3 n-3) in Brachiaria ruziziensis by capillary zone electrophoresis. Central European Journal of Chemistry, v. 11, n. 8, p. 1286-1296, 2013. p. 1286-1296
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, R. DE J. C.; SOUZA SOBRINHO, F. de; GAMA, M. A. S. da; BARRA, P. M. DE C.; ANTONIASSI, R.; OLIVEIRA, M. A. L. DE. Simultaneous analysis of main fatty acids of CLA precursors in forage by capillary zone electrophoresis. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM, EXHIBIT & WORKSHOPS ON ELECTRO- AND LIQUID PHASE-SEPARATION TECHNIQUES, 19., 2012, Baltimore. Book of abstracts. Stillwater: Oklahoma State University, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. F.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.; OLIVEIRA, M. A. L. de; BARRA, P. M. de C.; GARRIDO, L. A.; SANTOS, A. S. de O. Microfluidic chip electrophoresis investigation of major milk proteins: study of buffer effects and quantitative approaching. Analytical Methods, v. 6, p. 1666-1673, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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