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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
15/07/2011 |
Data da última atualização: |
25/08/2011 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
CHAVES, J. B. P.; ASSIS, F. C. C.; PINTO, N. B. M.; SABAINI, P. S. |
Afiliação: |
JOSÉ BENÍCIO PAES CHAVES, UFV; FLÁVIA CRISTINA COSTA ASSIS, UFV; NÁGIA BRUNA MARTINS PINTO, UFV; PRISCILA SEIXAS SABAINI, CNPAE. |
Título: |
Boas práticas de fabricação (BPF) para restaurantes, lanchonetes e outros serviços de alimentação. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Viçosa, MG: UFV, 2011. |
Páginas: |
68 p. |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
5-7269-279-7 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
DEFINIÇÕES
INTRODUÇÃO
O QUE SÃO BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO (BPF)?
PRINCÍPIOS E REGRAS PARA O CORRETO MANUSEIO DOS ALIMENTOS EM SERVIÇOS DE ALIMENTAÇÃO SEGUNDO AS BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO
Edificação, Instalação, Equipamentos, Móveis e Utensílios
Higienização de Instalações, Equipamentos, Móveis e Utensílios
Controle Integrado de Vetores e Pragas Urbanas
Abastecimento de Água
Manejo dos Resíduos
Manipuladores
Matérias-Primas, Ingredientes e Embalagens
Preparação do Alimento
Armazenamento e Transporte do Alimento Preparado
Distribuição e Exposição do Alimento Preparado
Utilização de Sobras
Documentação e Registros
CONSEQÜÊNCIAS DO NÃO ATENDIMENTO ÀS BPFS
ELABORAÇÃO E IMPLANTAÇÃO DE BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO (BPF)
Considerações Importantes
MANUAL DE BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO
REFERÊNCIAS
ANEXO |
Palavras-Chave: |
Aspectos da saúde; Brasil; Preparo de alimentos; Serviço de alimentação; Vigilância sanitária. |
Thesagro: |
Controle de Qualidade. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01535nam a2200229 a 4500 001 1898724 005 2011-08-25 008 2011 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aCHAVES, J. B. P. 245 $aBoas práticas de fabricação (BPF) para restaurantes, lanchonetes e outros serviços de alimentação. 260 $aViçosa, MG: UFV$c2011 300 $a68 p.$cil. 520 $aDEFINIÇÕES INTRODUÇÃO O QUE SÃO BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO (BPF)? PRINCÍPIOS E REGRAS PARA O CORRETO MANUSEIO DOS ALIMENTOS EM SERVIÇOS DE ALIMENTAÇÃO SEGUNDO AS BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO Edificação, Instalação, Equipamentos, Móveis e Utensílios Higienização de Instalações, Equipamentos, Móveis e Utensílios Controle Integrado de Vetores e Pragas Urbanas Abastecimento de Água Manejo dos Resíduos Manipuladores Matérias-Primas, Ingredientes e Embalagens Preparação do Alimento Armazenamento e Transporte do Alimento Preparado Distribuição e Exposição do Alimento Preparado Utilização de Sobras Documentação e Registros CONSEQÜÊNCIAS DO NÃO ATENDIMENTO ÀS BPFS ELABORAÇÃO E IMPLANTAÇÃO DE BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO (BPF) Considerações Importantes MANUAL DE BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO REFERÊNCIAS ANEXO 650 $aControle de Qualidade 653 $aAspectos da saúde 653 $aBrasil 653 $aPreparo de alimentos 653 $aServiço de alimentação 653 $aVigilância sanitária 700 1 $aASSIS, F. C. C. 700 1 $aPINTO, N. B. M. 700 1 $aSABAINI, P. S.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
20/11/2020 |
Data da última atualização: |
20/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, L. F. N.; OLIVEIRA, S. M.; ALMEIDA, R. E. M.; PIEROZAN JUNIOR, C.; BAPTISTELLA, J. L. C.; FAVARIN, J. L. |
Afiliação: |
LUCAS FREITAS NOGUEIRA SOUZA, ESALQ; SILAS MACIEL DE OLIVEIRA, ESALQ; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA; CLOVIS PIEROZAN JUNIOR, ESALQ; JOAO L. C. BAPTISTELLA, ESALQ; JOSE LAERCIO FAVARIN, ESALQ. |
Título: |
Post-emergence nicosulfuron application enhanced leaf-stem ratio in maize-intercropped with Urochloa species after shading and sunlight re-exposure. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 8, p. 1342-1347, 2020. |
ISSN: |
1835-2707 |
DOI: |
10.21475/ajcs.20.14.08.p2632 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Low rates of nicosulfuron used in post-emergence provide an advantage to maize during the coexistence of the crops, when maize is intercropped with Urochloa grasses. Nonetheless, the effect of this practice on the morphology of these grasses is not known, neither how it affects forage growth after the coexistence period nor when the grass is re-exposed to full sunlight. The aim of this study was to determine biomass and leaf-stem ratio of Urochloa hybrid cv. Mulatto II (CIAT 36087), Urochloa brizantha (Hochst. ex A. Rich.) and Urochloa ruziziensis (Germ. & Evrard) after the development in a shade simulated environment promoted by maize in intercrop systems. The treatments consisted of three brachiaria species with two herbicides managements. Evaluations occurred at 0, 30 and 60 days after the sunlight re-exposure (DASR). Nicosulfuron application and Urochloa species did not affect biomass yield. However, herbicide increased leaf-stem ratio of the species between 25% at 0 DARS to 62% at 30 DARS on old tillers (tillers that grew under shade). The biomass yield, as well the leaf-stem ratio of the new tillers was not affected. Among the species, the greater ratio of leaves in the plant biomass was recorded for Urochloa brizantha (Hochst. ex A. Rich.) and Urochloa hybrid cv. Mulatto II (CIAT 36087). Nicosulfuron use in post-emergence enhanced the leaf-stem ratio of Urochloa grasses after sunlight re-exposure and a reliable alternative to improve forage quality in intercrop systems. MenosLow rates of nicosulfuron used in post-emergence provide an advantage to maize during the coexistence of the crops, when maize is intercropped with Urochloa grasses. Nonetheless, the effect of this practice on the morphology of these grasses is not known, neither how it affects forage growth after the coexistence period nor when the grass is re-exposed to full sunlight. The aim of this study was to determine biomass and leaf-stem ratio of Urochloa hybrid cv. Mulatto II (CIAT 36087), Urochloa brizantha (Hochst. ex A. Rich.) and Urochloa ruziziensis (Germ. & Evrard) after the development in a shade simulated environment promoted by maize in intercrop systems. The treatments consisted of three brachiaria species with two herbicides managements. Evaluations occurred at 0, 30 and 60 days after the sunlight re-exposure (DASR). Nicosulfuron application and Urochloa species did not affect biomass yield. However, herbicide increased leaf-stem ratio of the species between 25% at 0 DARS to 62% at 30 DARS on old tillers (tillers that grew under shade). The biomass yield, as well the leaf-stem ratio of the new tillers was not affected. Among the species, the greater ratio of leaves in the plant biomass was recorded for Urochloa brizantha (Hochst. ex A. Rich.) and Urochloa hybrid cv. Mulatto II (CIAT 36087). Nicosulfuron use in post-emergence enhanced the leaf-stem ratio of Urochloa grasses after sunlight re-exposure and a reliable alternative to improve forage quality in intercrop system... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Capim Urochloa; Herbicida; Leguminosa Forrageira; Pastagem Consorciada. |
Thesaurus NAL: |
Forage quality; Herbicides; Intercropping; Livestock; Nicosulfuron. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1126847/1/CNPASA-2020-ajcs.pdf
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Marc: |
LEADER 02488naa a2200313 a 4500 001 2126847 005 2020-11-20 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1835-2707 024 7 $a10.21475/ajcs.20.14.08.p2632$2DOI 100 1 $aSOUZA, L. F. N. 245 $aPost-emergence nicosulfuron application enhanced leaf-stem ratio in maize-intercropped with Urochloa species after shading and sunlight re-exposure.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aLow rates of nicosulfuron used in post-emergence provide an advantage to maize during the coexistence of the crops, when maize is intercropped with Urochloa grasses. Nonetheless, the effect of this practice on the morphology of these grasses is not known, neither how it affects forage growth after the coexistence period nor when the grass is re-exposed to full sunlight. The aim of this study was to determine biomass and leaf-stem ratio of Urochloa hybrid cv. Mulatto II (CIAT 36087), Urochloa brizantha (Hochst. ex A. Rich.) and Urochloa ruziziensis (Germ. & Evrard) after the development in a shade simulated environment promoted by maize in intercrop systems. The treatments consisted of three brachiaria species with two herbicides managements. Evaluations occurred at 0, 30 and 60 days after the sunlight re-exposure (DASR). Nicosulfuron application and Urochloa species did not affect biomass yield. However, herbicide increased leaf-stem ratio of the species between 25% at 0 DARS to 62% at 30 DARS on old tillers (tillers that grew under shade). The biomass yield, as well the leaf-stem ratio of the new tillers was not affected. Among the species, the greater ratio of leaves in the plant biomass was recorded for Urochloa brizantha (Hochst. ex A. Rich.) and Urochloa hybrid cv. Mulatto II (CIAT 36087). Nicosulfuron use in post-emergence enhanced the leaf-stem ratio of Urochloa grasses after sunlight re-exposure and a reliable alternative to improve forage quality in intercrop systems. 650 $aForage quality 650 $aHerbicides 650 $aIntercropping 650 $aLivestock 650 $aNicosulfuron 650 $aCapim Urochloa 650 $aHerbicida 650 $aLeguminosa Forrageira 650 $aPastagem Consorciada 700 1 $aOLIVEIRA, S. M. 700 1 $aALMEIDA, R. E. M. 700 1 $aPIEROZAN JUNIOR, C. 700 1 $aBAPTISTELLA, J. L. C. 700 1 $aFAVARIN, J. L. 773 $tAustralian Journal of Crop Science$gv. 14, n. 8, p. 1342-1347, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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