BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  13/09/1995
Data da última atualização:  27/09/2013
Autoria:  McCULLOUGH, M. E.
Título:  A study of techniques for measuring differences in forage quality dairy cows.
Ano de publicação:  1958
Fonte/Imprenta:  Technical Bulletin Georgia Agricultural Experiment Station, n.4, p.1-22, 1958.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Data from 60 intake, digestibility, grazing behavior and persistency of milk production observations on four typical Georgia pastures have been used to compare the value of various techniques in evaluating pasture changes. Within the data the following observations seem valid: (1) Time spent grazing was unrelated to forage intake and milk production. (2) Time spent ruminating was determined partially by dry matter intake and digestibility but was also influenced by forage species and the individual cow. (3) Forage intake was influenced significantly by level of milk production and by dry matter digestibility. (4) The correlation between dry matter digestibility and persistency of milk production when expressed as a second degree polynomial was .865. Changes in dry matter digestibility apparently reflect changes not only in nutrient availability but also changes in dry matter intake and ration balance. (5) The techniques employed in this study did not adequately measure all factors affecting animal production on pasture forage. Until techniques are available for measuring all important factors, greater progress should be made with within-forage evaluation than from between-forage studies.
Palavras-Chave:  Dairy cow; Gado de leite; Producao de leite.
Thesagro:  Digestibilidade; Forragem.
Thesaurus Nal:  digestibility; forage; milk production.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP29692 - 1ADDSP - --SP11671167
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  25/11/2019
Data da última atualização:  27/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  GAZZOLA, R.; SOUZA, G. da S. e; MARTINELLI, S. S.; SOUSA, A. A. de; PROENÇA, R. P. da C.
Afiliação:  ROSAURA GAZZOLA, SIRE; GERALDO DA SILVA E SOUZA, SIRE; SUELLEN SECCHI MARTINELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; ANETE ARAÚJO DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; ROSSANA PACHECO DA COSTA PROENÇA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA.
Título:  Renta de agricultores y agroindustrias cooperados en Santa Catarina, Brasil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, v. 14, n. 1, p. 69-77, 2019.
DOI:  10.18378/rvads.v14i1.5977
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  El estudio ha analizado el impacto de programas públicos: Programa Nacional de Alimentación Escolar (PNAE) y Programa de Adquisición de Alimentos (PAA) en la renta bruta de agricultores y agroindustrias asociados en cooperativa, en Santa Catarina, sur de Brasil. Los datos estudiados son de 179 agricultores y 74 agroindustrias. Se modeló el ingreso medio de las ventas de los agricultores y agroindustrias, en función de la intensidad del uso de la agricultura orgánica, del tipo de venta (supermercados o ventas al gobierno) y tipo de alimento: alimentos procesados, frutas frescas, hortalizas in natura, productos de panadería y carne, huevos y lácteos. Para agricultores y agroindustrias es ventajoso vender alimentos procesados para supermercados. Para agricultores individuales es ventajoso vender frutas frescas y aumentar la proporción de ventas de productos orgánicos. Para las agroindustrias vender hortalizas resultaron en menor renta y la venta de productos orgánicos no afectan de manera significativa la renta de las agroindustrias.
Thesagro:  Agricultura Orgânica; Alimentação; Política Nacional.
Thesaurus NAL:  Organic foods; Public policy.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1115061/1/Rentadeagricultores.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE64276 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional