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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  01/10/2000
Data da última atualização:  13/12/2006
Autoria:  OLIVEIRA, M. V. N. d'.
Título:  Substainable forest management for small farmers in Acre state in the Brazilian Amazon.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Aberdeen: University of Aberdeen, 2000.
Páginas:  167p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese Doutorado.
Conteúdo:  This thesis has the aim of presenting a forest management system to be applied on small farms, especially in the settlement projects of the Brazilian Amazon, and to examine its sustainability by investigating the responses of the forest in terms of the changes in natural regeneration in felling gaps and the dynamics of the residual trees. Using the program CAFOGROM, an additional aim was to simulate the forest responses to different cycle lengths, harvesting intensities and silvicultural treatments to determine the theoretical optimum combination of these parameters. The proposed forest management system was designed to generate a new source of family income and to maintain the structure and biodiversity of the legal forest reserves. The system is new in three main characteristics: the use of short cycles in the management of tropical forest, the low harvesting intensity and environmental impact and the direct involvement of the local population in all forest management activities. It is based on a minimum felling cycle of ten years and an annual harvest of... The gaps produced by logging in PC Peixoto can be classified as small or less often medium sized (canopy openness from 10% to 25%). Differences in gap size and canopy openness produced significant differences in the growth rates, species richness and species diversity of seedlings established in the gaps. Mortality rates of seedlings in the artificial gaps increased and recruitment rates decreased with increasing gap ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acre; Assentamento Rural; Manejo Florestal; Rural settlement; Sustainability; Sustentabilidade.
Thesagro:  Agricultor; Floresta; Regeneração Natural.
Thesaurus Nal:  farmers; forest management; forests; natural regeneration.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF29880 - 1ADDTS - --TS1007TS1007
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/12/2011
Data da última atualização:  06/12/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  FERREIRA, E. H. da R.; MASSON, L. M. P; ROSENTHAL, A.; SOUZA, M. de L.; TASHIMA, L.; MASSAGUER, P. R. de.
Afiliação:  ELISA HELENA DA ROCHA FERREIRA, IFRJ; LOURDES MARIA PESSOA MASSON, IFRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; MARIA DE LOURDES MENDES DE SOUZA, CTAA; LUANA TASHIMA, SENAI; PILAR RODRIGUEZ DE MASSAGUER, LABOTERMO.
Título:  Termorresistência de fungos filamentosos isolados de néctares de frutas envasados assepticamente.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 14, n. 3, p. 164-171, jul./set. 2011.
DOI:  10.4260/BJFT2011140300021
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente estudo teve como objetivo caracterizar a termorresistência dos fungos mais termorresistentes, isolados de néctares de maracujá e abacaxi comerciais pasteurizados, bem como verificar a produção de patulina por esses fungos, quando inoculados em tais néctares. Os fungos mais termorresistentes isolados foram o Byssochlamys fulva em néctar de maracujá e o Byssochlamys nivea em néctar de abacaxi. O B. nivea, em néctar de abacaxi, mostrou-se mais termorresistente, com base nos valores de D98°C e Z, os quais resultaram em 27 min e 5,4 °C, respectivamente, em comparação com 13,6 min e 5,5 °C encontrados para B. fulva, em néctar de maracujá. A pasteurização comumente aplicada pela indústria não se mostrou suficiente para inativação dos fungos isolados. Não houve produção de patulina quando se inocularam os fungos diretamente nos néctares estudados.
Palavras-Chave:  Néctar de abacaxi; Néctar de maracujá; Patulina; Termorresistência.
Thesaurus NAL:  Byssochlamys fulva; Byssochlamys nivea.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49370/1/2011-061.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11041 - 1UPCAP - PP2011/0612011.00363
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