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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  04/11/2004
Data da última atualização:  19/08/2019
Autoria:  GONÇALVES, M. C.; CORREA, A. M.; DESTRO, D.; SOUZA, L. C. F. de; ALVES SOBRINHO, T.
Afiliação:  MANOEL CARLOS GONÇALVES; AGENOR MARTINHO CORREA; DEONISIO DESTRO; LUIZ CARLOS FERREIRA DE SOUZA; TEODORICO ALVES SOBRINHO.
Título:  Correlations and path analysis of common bean grain yield and its primary components.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 3, p. 217-222, Sept. 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to estimate the correlation coefficients (genotypic, phenotypic and environmental) and carry out analysis between grain yield in kg.ha-1 (basic variable) and its primary components (explicative variables). The experiments, in randomized complete blocks with three replications, were carried out in the counties of Dourados-MS and Aquidauana-MS in the 2000/2001 growing season. Sixteen common bean genotypes were assessed including advanced lines and commercial varieties. Yield per plant and number of pods were explicative variables included in the study that presented the best combinations of path coefficient and correlation, both positive and of high magnitude, and both were superior to that of the variable number of seeds per pod. The explicative variable weight of 100 seeds correlated negatively with grain yield, although its path coefficient was positive, thus suggesting that it should be considered in breeding studies to increase grain yield.
Palavras-Chave:  Bean; Coeficiente; Correlação; Genetic breeding correlations; Path analysis yield; Trilha.
Thesagro:  Análise; Feijão; Grão; Phaseolus Vulgaris; Produtividade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21823 - 1ADDAP - DD20032003
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/02/2009
Data da última atualização:  30/03/2009
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  DELIZA, R.; LABOISSIERE, L. H. E. S.; ROSENTHAL, A.; MARCELLINI, A. M. de B.; JUNQUEIRA, R. G.
Afiliação:  Rosires Deliza, CTAA; Lúcia Helena Esteves dos Santos Laboissière, UFMG; Amauri Rosenthal, CTAA; Aline Mota de Barros Marcellini, Unicamp; Roberto Gonçalves Junqueira, UFMG.
Título:  Free-choice profiling of passion fruit juice processed by high hydrostatic pressure.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: GUTIÉRREZ-LÓPEZ, G. F.; BARBOSA-CÁNOVAS, G. V.; WELTI-CHANES, J.; PARADA-ARIAS, E. (Ed.). Food engineering: integrated approaches. New York: Springer, 2008. cap. 25, p. 359-365.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Alta pressão hidrostática; Suco de maracujá.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA9874 - 1UPCSP - --2008/3122009.00311
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