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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
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Data corrente: |
27/10/2008 |
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Data da última atualização: |
07/10/2025 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
KUROZAWA, L. E.; PARK, K. J.; HUBINGER, M. D.; MURR, F. E. X.; AZOUBEL, P. M. |
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Afiliação: |
LOUISE EMY KUROZAWA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; KIL JIN PARK, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; MIRIAM DUPAS HUBINGER, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; FERNANDA ELIZABETH MURR, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA. |
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Título: |
Thermal conductivity and thermal diffusivity of papaya (Carica papaya L.) and cashew apple (Anacardium occidentale L.). |
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Ano de publicação: |
2008 |
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Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v. 11, n. 1, p. 78-85, jan./mar. 2008. |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the thermal conductivity and the thermal diffusivity of papaya and cashew apple as a function of temperature. For the experimental determination, the heat source probe technique was used. Thermal properties were measured for the temperature range of 20-40 °C for papaya and 25-45 °C for cashew. Thermal conductivities ranged from 0.58 to 0.62 W/m °C and 0.57 to 0.61 W/m °C and thermal diffusivities varied from 1.03 × 10-7 to 1.18 ×10-7 m2/s and 0.98 × 10-7 to 1.16 × 10-7 m2/s for papaya and cashew, respectively. The empirical models for each property as a function of temperature were obtained. |
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Palavras-Chave: |
Condutividade; Difusividade; Método da sonda; Papaya; Propriedades térmicas. |
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Thesagro: |
Anacardium Occidentale; Caju; Carica Papaya; Mamão; Temperatura. |
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Thesaurus Nal: |
Cashew fruit; Papayas; Thermal properties. |
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Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
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Marc: |
LEADER 01576naa a2200325 a 4500 001 1160918 005 2025-10-07 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKUROZAWA, L. E. 245 $aThermal conductivity and thermal diffusivity of papaya (Carica papaya L.) and cashew apple (Anacardium occidentale L.). 260 $c2008 520 $aThe objective of this work was to determine the thermal conductivity and the thermal diffusivity of papaya and cashew apple as a function of temperature. For the experimental determination, the heat source probe technique was used. Thermal properties were measured for the temperature range of 20-40 °C for papaya and 25-45 °C for cashew. Thermal conductivities ranged from 0.58 to 0.62 W/m °C and 0.57 to 0.61 W/m °C and thermal diffusivities varied from 1.03 × 10-7 to 1.18 ×10-7 m2/s and 0.98 × 10-7 to 1.16 × 10-7 m2/s for papaya and cashew, respectively. The empirical models for each property as a function of temperature were obtained. 650 $aCashew fruit 650 $aPapayas 650 $aThermal properties 650 $aAnacardium Occidentale 650 $aCaju 650 $aCarica Papaya 650 $aMamão 650 $aTemperatura 653 $aCondutividade 653 $aDifusividade 653 $aMétodo da sonda 653 $aPapaya 653 $aPropriedades térmicas 700 1 $aPARK, K. J. 700 1 $aHUBINGER, M. D. 700 1 $aMURR, F. E. X. 700 1 $aAZOUBEL, P. M. 773 $tBrazilian Journal of Food Technology$gv. 11, n. 1, p. 78-85, jan./mar. 2008.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 4 | |
| 1. |  | CARDOSO, J. de S.; OLIVEIRA, P. S.; BONA, N. P.; VASCONCELLOS, F. A.; BALDISSARELLI, J.; VIZZOTTO, M.; SOARES, M. S. P.; RAMOS, V. P.; SPANEVELLO, R. M.; LENCINA, C. L.; TAVARES, R. G.; STEFANELLO, F. M. Antioxidant, antihyperglycemic, and antidyslipidemic effects of Brazilian-native fruit extracts in an animal model of insulin resistance. Redox report, 2017. 7 p.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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| 2. |  | MONTE, L. G.; CONCEIÇÃO, F. R.; COUTINHO, M. L.; SEIXAS, F. K.; SILVA, E. V. da; VASCONCELLOS, F. A.; CASTRO, L. A. S. de; HARTLEBEN, C. P.; DELLAGOSTIN, O. A.; ALEIXO, J. A. G. Monoclonal antibodies against the leptospiral immunoglobulin-like proteins A and B conserved regions. Comparative Immunology, Microbiology and Infectious Diseases, v. 34, n. 5, p. 441-446, set. 2011.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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| 3. |  | OLIVEIRA, P. S.; CHAVES, V. C.; BONA, N. P.; SOARES, M. S. P.; CARDOSO, J. de S.; VASCONCELLOS, F. A.; TAVARES, R. G.; VIZZOTTO, M.; SILVA, L. M. C. da; GRECCO, F. B.; GAMARO, G. D.; SPANEVELLI, R. M.; LENCINA, C. L.; REGINATTO, F. H.; STEFANELLO, F. M. Eugenia uniflora fruit (red type) standardized extract: a potential pharmacological tool to diet-induced metabolic syndrome damage management. Biomedicine & Pharmacotherapy, v. 92, p. 935-941, 2017.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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| 4. |  | OLIVEIRA, P. S.; CHAVES, V. C.; SOARES, M. S. P.; BONA, N. P.; MENDONÇA, L. T.; CARVALHO, F. B.; GUTIERRES, J. M.; VASCONCELLOS, F. A.; VIZZOTTO, M.; VIEIRA, A.; SPANEVELLO, R. M.; REGINATTO, F. H.; LENCINA, C. L.; STEFANELLO, F. M. Southern Brazilian native fruit shows neurochemical, metabolic and behavioral benefits in an animal model of metabolic syndrome. Metabolic Brain Disease, v. 33, n. 132, p. Publicado em: < https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs11011-018-0262-y.pdf > Acesso em 28 08 2018.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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| Registros recuperados : 4 | |
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