BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  02/12/2024
Data da última atualização:  03/12/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAMPOS, Z.; MAGNUSSON, W. E.; MOURAO, G.
Afiliação:  ZILCA MARIA DA SILVA CAMPOS, CPAP; WILLIAM E. MAGNUSSON, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; GUILHERME DE MIRANDA MOURAO, CPAP.
Título:  Reproduction and displacements of known-age caimans Caiman yacare in the Pantanal of Brazil
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  The Herpetological Bulletin, n.170, p. 7-13, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.33256/hb170.713
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We recaptured 26 female and 24 male Pantanal caimans Caiman yacare of known-age up to 36 years after marking. The relationship between clutch size and age for known-age females was highly variable although one female captured multiple times between 18 and 26 years of age showed little variation in clutch size. Captured known-age females attending nests varied from 73 cm to 89 cm snout-vent length and from 9 to 36 years old. These females continued to grow long after their first capture, so cessation of growth does not appear to be related to reproduction. Most known-age animals were recaptured within 10 km of where they hatched, but usually on a different ranch, so ranches cannot be used as autonomous management units. Our data indicate that the ratio of snout-vent length (SVL) at first reproduction (73 cm) to mean asymptotic SVL reported for this species (85.7 cm SVL) is much higher in female Pantanal caimans (0.85) than has been reported for most other reptiles (0.7).
Thesagro:  Jacaré; Reprodução Animal; Tamanho.
Thesaurus Nal:  Animal reproduction; Caiman yacare.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP60982 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/02/2013
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  NEVES JUNIOR, A. C. V.; CONEGLIAN, R. C. C.; SOARES, A. G.; FREITAS, D. G. C.; FONSECA, M. J. O.; BARREIRA, F. R.; MIRANDA, A. F. M. de.
Afiliação:  A. C. V. NEVES JUNIOR, UFRRJ; R. C. C. CONEGLIAN, UFRRJ; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA; F. R. BARREIRA, UFRJ; A. F. M. DE MIRANDA, UNESA.
Título:  Physical and sensory characterization of edible coatings applied to minimally processed persimmon.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, v. 934, p. 537-542, Jun. 2012. Edition of Proceedings of the XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People: International Symposium on Postharvest Technology in the Global Market. Lisbon, Aug. 2010.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Revestimentos comestíveis.
Thesagro:  Caqui; Processamento Mínimo.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11756 - 1UPCAA - PP2012/2892012.00289
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