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 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/05/2023 |
Data da última atualização: |
11/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, T.; COSTA, A. M. M.; SOBRAL, L.; FREITAS-SILVA, O.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
TAMIRES OLIVEIRA, UFRJ; ANDRÉ MESQUITA MAGALHÃES COSTA, UFRJ; LOUISE SOBRAL, UFRJ; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Physical characterization of alginate-based cinnamon essential oil nanoemulsions for the formulation of active coatings. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES, 9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Poster 157671. Eixo temático: Novos processos e ingredientes. CIPCA. |
Conteúdo: |
Active coatings are formed by a biopolymer, such as alginate, and a bioactive compound. Cinnamon essential oil (CEO) is a natural preservative, which can be incorporated into active coatings to improve foods? shelf life. This study aimed to investigate the effect of the homogenization process and the order of ingredients addition on the production of alginate-based active coatings incorporated with nanoemulsified CEO. |
Palavras-Chave: |
Active coatings; ALGINATE. |
Thesaurus Nal: |
Nanoemulsions. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
null Download
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
2. |  | PONTES, L. da S.; GIOSTRI, A. F.; BALDISSERA, T. C.; BARRO, R. S.; STAFIN, G.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; MOLETTA, J. L.; CARVALHO, P. C. de F. Interactive effects of trees and nitrogen supply on the agronomic characteristics of warm-climate grasses. Agronomy Journal, v. 108, n. 4, p. 1531-1541, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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3. |  | PONTES, L. da S.; BALDISSERA, T. C.; BARRO, R. S.; GIOSTRI, A. F.; STAFIN, G.; SANTOS, B. R. C.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; CARVALHO, P. C. de F. Interactive N supply and cutting intensity effect on canopy height at 95% light interception. In: GENERAL MEETING OF THE EUROPEAN GRASSLAND FEDERATION, 25., 2014, Aberystwyth, Wales. EGF at 50: the future of European grasslands: proceedings. Zurich: EGF, 2014. p. 353-355. Disponível online. (Grassland science in Europe, v. 19).Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 3 | |
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