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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/12/2020
Data da última atualização:  16/12/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CAMPOS, J. M. de; CASSOL, G. Z.; SOUZA, J. H. R.; BRUNO, V. C. F. G. de S.; FOGACA, F. H. dos S.; SILVA, L. K. S. da.
Afiliação:  Jacira Moreira de Campos, UFMT; Geodriane Zatta Cassol, UFMT; Jonatã Henrique Rezende de Souza, UFMT; Victória Caroline Fernanda Gomes de Souza Bruno, UFMT; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Luciana Kimie Savay da Silva, UFMT.
Título:  Cocção como método de deslipidificação de concentrado proteico de tambaqui (Colossoma macropomum);
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: ZUFFO, A. M.; AGUILERA, J. G.; NOGUEIRA, W. V. (org). Tópicos em Ciências dos Alimentos. Nova Xavantina, MT: Pantanal Editora, 2020. Cap. 1, p. 6-20.
DOI:  https://doi.org/10.46420/9786588319352
Idioma:  Português
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15083 - 1UPCPL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/09/2014
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  CRUZ, J. L.; SOUZA, L. F. da S.; QUEIROZ, D. C.; PELACANI, C. R.
Afiliação:  JAILSON LOPES CRUZ, CNPMF; LUIZ FRANCISCO DA SILVA SOUZA, ESALQ; DYANE COELHO QUEIROZ, UFRB; CLAUDINÉIA REGINA PELACANI, UEFS.
Título:  Phosphate application influences the initial growth and accumulation of phosphorus and nitrogen in Umbu (Spondias tuberosa Arruda Camara).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  International Journal of Agronomy and Agricultural Research, v. 5, n. 1, p. 101-109, 2014.
Idioma:  Inglês
Notas:  Open Access.
Conteúdo:  The objective of the current work is to evaluate the influence of phosphorus (P) on the accumulation of dry matter as well as the nitrogen (N) and P uptake by the umbu. The experiment was conducted under greenhouse conditions and seeds were placed in a 3-liter pot containing Yellow Latosol soil. The experimental design was entirely randomized, employing different P levels (0; 8; 16; 32 and 64 mg kg-1 of soil). The experiment was concluded 108 days post planting, and the characteristics of growth as well as the N and P uptake were evaluated. The P was found to be significant as it promoted an increase in stem diameter, which could improve grafting and establishment of the plants in the field. The least value of Total Dry Mass (TDM) was obtained when the plants were cultivated in the absence of P. Up to the dose of 32 mg of P the increase in the accumulation of Dry Mass by Absorbing Root (DMAR) was slow and gradual; however, between the doses of 32 and 64 mg of P, a substantial accumulation of dry mass in this plant region was observed. The deficiency of P significantly reduced the uptake of P and N, although it did not change the N: P ratio. Phosphorus fertilization allowed greater growth of the xylopodium, local where water and nutrients storage ocurrs; therefore, P fertilization may contribute to increased drought tolerance of this specie. The concept of P-fertilization is highly significant for the growth of the umbu.
Thesagro:  Umbu.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30183 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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