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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
15/04/2020 |
Data da última atualização: |
11/12/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PUPPIN, L. G.; KHALID, M.; SILVA, G. T. T.; RIBEIRO, C.; VARELA, H.; LOPES, O. F. |
Afiliação: |
CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA. |
Título: |
Electrochemical reduction of CO2 to formic acid on Bi2O2CO3/carbon fiber electrodes. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Materials Research Society, n. 35, v. 3, 2020. |
Páginas: |
272 - 280 |
DOI: |
10.1557/jmr.2020.16 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Electrochemical reduction of CO2 to formic acid is a good strategy to address both environmental and energy issues. However, some drawbacks including low activity, selectivity, and stability of electrocatalysts must be overcome. We propose a method for tailoring Bi 2 O 2CO 3 -coated carbon fiber electrodes with higher selectivity and stability for electrochemical CO 2 reduction to formic acid. We evaluated the effect of Bi 2 O 2CO 3 and Nafion contents on the electrocatalysts performance for CO 2 reduction reaction (CO 2RR). All electrodes produced only HCOO− in the liquid phase with a maximum faradaic efficiency (FE) of 69%. The electrocatalysts were stable under 24 h of continuous CO 2 RR operation. The FE increased with the increasing electrolyte concentration and cation radius size, which indicates that the anion stabilization in solution is critical for adequate formate generation. The CO 2 RR mechanism was proposed with basis on the literature. The structural carbonate of Bi2 O 2 CO3 acts as an intermediate species in the formate production from CO 2. |
Palavras-Chave: |
Energy production; Metallic electrocatalysts; Organic pollutant degradation. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
14/12/2015 |
Data da última atualização: |
18/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VERGARA, L. P.; REISSIG, G. N.; PÔRTO, A. C. S.; LIMA, M. M.; FRANZON, R. C.; CHIM, J. F. |
Afiliação: |
L. P. Vergara; G. N. Reissig; A. C. S. Pôrto; M. M. Lima; RODRIGO CEZAR FRANZON, CPACT; J. F. Chim. |
Título: |
Avaliação do potencial de consumo de balas mastigáveis convencional e de baixo valor calórico de araçá amarelo (Psidium cattleianum sabine). |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE SEGURANÇA ALIMENTAR, 5., 2015, Bento Gonçalves. Alimentação e saúde. Bento Gonçalves: SBCTA-RS, 2015. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliação sensorial; Balas mastigáveis. |
Thesagro: |
Araçá. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1031616/1/FranzonSSASAL417.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
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