BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/04/2020
Data da última atualização:  11/12/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PUPPIN, L. G.; KHALID, M.; SILVA, G. T. T.; RIBEIRO, C.; VARELA, H.; LOPES, O. F.
Afiliação:  CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  Electrochemical reduction of CO2 to formic acid on Bi2O2CO3/carbon fiber electrodes.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Materials Research Society, n. 35, v. 3, 2020.
Páginas:  272 - 280
DOI:  10.1557/jmr.2020.16
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Electrochemical reduction of CO2 to formic acid is a good strategy to address both environmental and energy issues. However, some drawbacks including low activity, selectivity, and stability of electrocatalysts must be overcome. We propose a method for tailoring Bi 2 O 2CO 3 -coated carbon fiber electrodes with higher selectivity and stability for electrochemical CO 2 reduction to formic acid. We evaluated the effect of Bi 2 O 2CO 3 and Nafion contents on the electrocatalysts performance for CO 2 reduction reaction (CO 2RR). All electrodes produced only HCOO− in the liquid phase with a maximum faradaic efficiency (FE) of 69%. The electrocatalysts were stable under 24 h of continuous CO 2 RR operation. The FE increased with the increasing electrolyte concentration and cation radius size, which indicates that the anion stabilization in solution is critical for adequate formate generation. The CO 2 RR mechanism was proposed with basis on the literature. The structural carbonate of Bi2 O 2 CO3 acts as an intermediate species in the formate production from CO 2.
Palavras-Chave:  Energy production; Metallic electrocatalysts; Organic pollutant degradation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17521 - 1UPCAP - DDPROCI.20/0122020/016
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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  14/12/2015
Data da última atualização:  18/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VERGARA, L. P.; REISSIG, G. N.; PÔRTO, A. C. S.; LIMA, M. M.; FRANZON, R. C.; CHIM, J. F.
Afiliação:  L. P. Vergara; G. N. Reissig; A. C. S. Pôrto; M. M. Lima; RODRIGO CEZAR FRANZON, CPACT; J. F. Chim.
Título:  Avaliação do potencial de consumo de balas mastigáveis convencional e de baixo valor calórico de araçá amarelo (Psidium cattleianum sabine).
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE SEGURANÇA ALIMENTAR, 5., 2015, Bento Gonçalves. Alimentação e saúde. Bento Gonçalves: SBCTA-RS, 2015.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial; Balas mastigáveis.
Thesagro:  Araçá.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1031616/1/FranzonSSASAL417.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT18800 - 1UPCAA - DD
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