BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  05/09/2016
Data da última atualização:  01/11/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIDAL, L.; ANTÚNEZ, L.; VARELA, P.; DELIZA, R.; ARES, G.
Afiliação:  Leticia Vidal, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Lucía Antúnez, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Paula Varela, Nofima AS; ROSIRES DELIZA, CTAA; Gastón Ares, Universidad de la República,Montevideo, Uruguay.
Título:  Can consumer segmentation in projective mapping contribute to a better understanding of consumer perception?
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Quality and Preference, v. 47, p. 64-72, 2016.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Consumer; Consumer profiling; Consumer research; MFA; Napping; Sensory characterization.
Thesaurus Nal:  food technology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13286 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/01/2007
Data da última atualização:  29/01/2018
Autoria:  ANDREOLI, C.; BASSOI, M. C.; BRUNETTA, D.
Título:  Genetic control of seed dormancy and pre-harvest sprouting in wheat.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 63, n. 6, p. 564-566, Nov./Dec. 2006.
ISSN:  0103-9016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pre-harvest sprouting (PHS) damage leads to occasional massive losses in all wheat producing areas, causing downgrading of grain quality, that severely limits' end-use applications and results in ;substantial financial losses to farmers and food processors. Red grain color is a traditional marker for,:resistance to sprouting in wheat breeding programs, however red-grained genotype alone does not always guarantee effective resistance. The objective of this work was to find genes for resistance to PHS and investigate its inheritance in Brazilian wheat cultivars. Genetic variation for dormancy was investigated in :the parents, F 1 and 300 F 2 lines derived from the cross Frontana x OR1 and its reciprocal. The germination/ dormancy sprouted grains was evaluated ,on fifty seeds per replication, germinated in paper towel rolls at woC for 5 days. A bimodal distribution for dormancy occurred in the Frontana/OR1 and OR1/Frontana ierived F 2 populations. The mean ratio of dormant and non-dormant seeds of the cross and its reciprocal was 85: 1115, fitting a digeAi~ model of 1: 15 (P < 0.05). In fact, all non after-ripened F 1 seeds germinated. The F2 distribution indicates that two major genes, here calledA,a andB,b, control seed dormancy, which ,It appears to be recessive to dormancy. Only the homozygous aabb is dormant. As expected, there was no . 'effect of maternal tIssues.
Thesagro:  Dormência; Germinação; Trigo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/466782/1/a09v63n6.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO26856 - 1UPCAP - PP
CNPSO26856 - 2UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional