BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/09/2015
Data da última atualização:  11/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  WRIGHT, A. O.; CARDELLO, A. V.; JEFFERIES, L.; LLOYD, M.; ARES, G.; GIMENEZ, A.; DELIZA, R.
Afiliação:  A. O. Wright, U.S. Army Natick Soldier Research, Development and Engineering Center, USA; A. V. Cardello, U.S. Army Natick Soldier Research, Development and Engineering Center, USA; L. Jefferies, Brigham Young University, USA; M. Lloyd, Brigham Young University, USA; G. Ares, Universidad de la Republica, Uruguay; A. Gimenez, Universidad de la Republica, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Long-standing, dominant religious society's dietary guidelines' influence on perceptions of wellbeing relative to certain foods.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 11., 2015, Gotemburgo. Abstracts... [S. l.]: Elsevier, 2015. Ref. [O0.704].
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Perception; Trigger foods; Wellbeing.
Thesaurus Nal:  religion.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12873 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  04/06/2018
Data da última atualização:  05/05/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MACIEL, E. da S.; GALVÃO, J. A.; SAVAY-DA-SILVA, L. K.; KATO, H. A.; QUARESMA, F. R. P.; SONATI, J. G.; OETTERER, M.
Afiliação:  ERIKA DA SILVA MACIEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS, Miracema do Tocantins-TO; JULIANA A. GALVÃO, USP; LUCIANA K. SAVAY-DA-SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO, Cuiabá-MT; HELLEN CHRISTINA DE ALMEIDA KATO, CNPASA; FERNANDO R. P. QUARESMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS, Palmas-TO; JAQUELINE G. SONATI, UNIVERSIDADE DE TAUBATÉ, SP; MARILIA OETTERER, USP.
Título:  The perception of consumers Vis-à-Vis tracked fish measured via electronic instrument.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: GRUMEZESCU, A. M.; HOLBAN, A. M. (Ed.). Food processing for increased quality and consumption. San Diego: Academic Press, 2018.
Páginas:  p. 129-148.
Série:  (Handbook of Food Bioengineering, 18).
ISBN:  978-0-12-811447-6
DOI:  10.1016/B978-0-12-811447-6.00016-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Food traceability has been used to monitor production processes, and provide identification and information about sources and processes through computer technology. Technology also allows the recall of suspecting products identifying potential failures during their production. In this chapter, we discuss the impact of implementing the tracking technology into the Brazilian and Portuguese fish production chain and its impact on consumers? attitudes using data collection through the Internet. The data collected allowed evaluating the initiative to track fish. The results showed that for 73.23% of participants, fish tracking was good and very good, and of this total, 82.19% are willing to pay more for a product with origin guarantee, which may indicate a market trend in search of a product with origin guarantee. The results also provided subsidies for the adoption of policies to implement a traceability system for fish to boost consumption.
Thesagro:  Coleta de Dados; Consumo Alimentar; Peixe; Pesquisa de Mercado.
Thesaurus NAL:  Consumers (people); Data collection; Fish production; Food chain; Internet; Marketing strategies.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA685 - 1UPCPL - DDCNPASA_PL222018.022
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