BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  03/05/2013
Data da última atualização:  17/01/2024
Autoria:  AVELAR, S. R. G.; MOURA, R. R.; SOUSA, F. C.; PEREIRA, A. F.; ALMEIDA, K. C.; MELO, C. H. S.; TELES-FILHO, A. C. A.; BARIL, G.; MELO, L. M.; TEIXEIRA, D. I. A.; FREITAS, V. J. F.
Título:  Oocyte production and in vitro maturation in Canindé goats following hormonal ovarian stimulation.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 9, n. 1, p. 27-32, Jan./Mar. 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study evaluated the effect of hormonal ovarian stimulation regimes on the quantity and quality of the cumulus-oocyte complexes (COCs) recovered by laparoscopy and their subsequent in vitro maturation (IVM). Eighteen cyclic Canindé goats received a vaginal sponge with 60 mg medroxyprogesterone acetate for 11 days, together with an injection of 50 ?g d-cloprostenol on the 8th day, along with additional treatment regimens, as follows: i) five doses (5D), 120 mg of NIH-FSH-P1 in five injections at 12 h intervals; ii) three doses (3D), 120 mg of NIH-FSH-P1 in three injections at 24 h intervals; iii) single dose (1D), 70 mg of NIH-FSH-P1 and 200 IU of eCG at 36 h prior to sponge removal. Three sessions of hormonal treatment/oocyte recovery were performed and goats (n = 6/group) were allocated to different groups. The oocytes were collected by laparoscopy at the time of sponge removal and the IVM of the oocytes was monitored. A total of 14.8 ± 0.8 follicles were aspirated per animal with 11.1 ± 0.6 COCs being recovered, resulting in a recovery rate of 74.7% (577/772). The mean number of COCs/goat did not differ (P > 0.05) between treatments (11.7 ± 1.1, 10.7 ± 0.9 and 10.8 ± 1.0 for the 5D, 3D and 1D groups, respectively). Recovery rate was higher (P < 0.05) in the 5D group (84.1%; 211/251) compared to the 3D (68.2%; 182/267) and 1D groups (72.4%; 184/254). The lowest (P < 0.05) maturation rate was recorded in the 3D group (32.1%; 27/84), while the rate for the 5D an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  In vitro; Oócito; Raça Canindé.
Thesagro:  Caprino; Gonadotrofina; Hormônio; Maturação; Ovário; Reprodução animal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27179 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C. Estudo da aplicabilidade de microcápsulas de polpa mista de manga e maracujá como ingrediente funcional em alimentos. 2016. 156 f. Tese (Doutorado em Ciência de Alimentos) - Programa de pós-graduação em Ciência de Alimentos, Instituto de Química, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2016. Orientadora: Maria Helena Miguez da Rocha-Leão, UFRJ;...
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C. Microencapsulamento de polpa de goiaba com material encapsulante prebiótico. 2012. 65 f. Dissertação (Mestrado em Ciência de Alimentos) - Instituto de Química, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2012. Orientadoras: Maria Helena M. da Rocha Leão, UFRJ; Lourdes Maria Corrêa Cabral, CTAA.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C.; RODRIGUES, T. A.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. Consumer acceptance of carotenoid enriched cakes using fruit pulp microencapsulated as ingredient. International Journal of Food Science and Nutrition, v. 4, n. 4, p. 195-200, july 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C.; PACHECO, S.; ROCHA-LEÃO, M. H.; CABRAL, L. M. C. Identificação de carotenoides em polpa de goiaba microencapsulada utilizando cromatografia líquida de alta eficiência. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE CROMATOGRAFIA E TÉCNICAS RELACIONADAS, 14., 2012, Florianópolis. Livro de resumos. [S.l.: s.n.], 2012. p. 300. Título: goaiba [i.e. goiaba].
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. DA; CABRAL, L. M. C. Elaboração e avaliação da cor instrumental e teor de fenólicos de suco misto de mirtilo e maçã. Higiene Alimentar, v. 29, n. 242-243, mar./abr. 2015. p. 4650-4655 Edição do VII Congresso Latino-Americano e XIII Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, III Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses e V Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, 2015, Armação...
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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6.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. Stability of Bioactive Compounds of Microencapsulated Mango and Passion Fruit Mixed Pulp. International Journal of Fruit Science, dez., 2019. 18 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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7.Imagem marcado/desmarcadoRIVAS, J. C.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. DA. Microencapsulation of guava pulp using prebiotic wall material. Brazilian Journal of Food Technology, v. 24, e2020213. Microencapsulamento de polpa de goiaba com material de parede prebiótico.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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