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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
07/06/2004 |
Data da última atualização: |
06/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARAÚJO, G. C. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A. |
Afiliação: |
GEORGIA C. L. ARAUJO, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; JOAQUIM A. NÓBREGA, UFSCAR. |
Título: |
Microwave single vessel acid-vapor extraction: effect of experimental paramenters on Co and Fe determination in biological samples. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Microchimica Acta, v.144, p.81-85, 2004. |
DOI: |
10.1007/s00604-003-0092-3 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Characteristic parameters of a single vesselprocedure were investigated for Co and Fe determina-tion in biological samples using nitric acid-vapor extrac-tion under atmospheric pressure. A laboratory-madePTFE support vessel suitable for four cups containingthe samples was adapted to fit on the microwave glassvessel. Biological samples (30 mg) were weigheddirectly into these PTFE cups and exposed to nitric acidvapor stemming from 15 mL concentrated HNO3placedin the bottom of the glass vessel. Sample cups werepositioned at 50, 80, 110, and 140 mm from the supportbase. We evaluated the temperature, acidity, and resi-dual carbon content of each sample cup, i.e. parametersthat could influence the efficiency of vapor-phase aciddigestion. The influence of sample particle size ondigestion efficiency was also considered. It was demon-strated that temperature was the main parameter forefficient recovery of both Co and Fe in biological sam-ples, and higher temperatures allowed lower residualcarbon contents. |
Palavras-Chave: |
Microwave; Sample preparation; Single vessel; Vapor phase. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | BORDELO, J. P. A.; DIAS, M. I. R.; CARDOSO, L. M. M. L.; REQUICHA, J. M. F.; VIEGAS, C. A. A.; BARDET, J. F. A 3D printed model for radius curvus surgical treatment planning in a dog. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 6, p. 1178-1183, junho 2018 Título em português: Modelo impresso em 3D usado num planeamento cirúrgico de um cão com radius curvus.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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2. |  | QUEIROZ, V. A. V.; OLIVEIRA, K. G. de; CARLOS, L. A.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.; CARDOSO, L. M.; ANUNCIAÇÃO, P.; SCHAFFERT, R. E. Estabilidade de 3-deoxiantocianidinas em grãos e farinha de sorgo durante o armazenamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SECTION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida: anais. Gramado: SBCTA Regional, 2016.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 2 | |
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