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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios. |
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Data corrente: |
01/08/2023 |
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Data da última atualização: |
01/08/2023 |
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Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
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Autoria: |
BENTO, J. A. C.; GOMES, M. J. C.; BASSINELLO, P. Z.; MARTINO, H. S. D.; SOUZA NETO, A. de; OOMAH, B. D. |
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Afiliação: |
JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; MARIANA JUSTE CONTIN GOMES, UFV; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNAT; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, UFV; MENANDES ALVES DE SOUZA NETO, UFG; B. DAVE OOMAH, SUMMERLAND RESEARCH AND DEVELOPMENT CENTRE AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA. |
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Título: |
Benefits of Carioca beans (Phaseolus vulgares): molecular mechanisms to human health and nutrition. |
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Ano de publicação: |
2023 |
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Fonte/Imprenta: |
In: CAMPOS-VEGA, R.; OOMAH, B. D. (ed.). Molecular mechanisms of functional food. Chichester: John Wiley, 2023. |
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Páginas: |
ñ paginado. |
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ISBN: |
9781119804031 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Carioca beans, as common dry beans, play an important role in human nutrition because of their high amount protein (with elevated lysine content), complex carbohydrates, dietary fiber (both soluble) as well as several vitamins and minerals. This pulse is used as a source of protein in vegan diets. Additionally, beans are low in fat and glycemic index. They contribute significantly to satiety and improve the gut microbiome (Tucker, 2020). |
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Palavras-Chave: |
Anti hiperlipidêmico; Anti hyperlipidemic; Anti inflammatory effect; Carioca beans; Feijão carioca; Função anti inflamatória; Health; Mineral Salts; Protein. |
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Thesagro: |
Alimento; Antioxidante; Feijão; Nutrição; Proteína; Sais Minerais; Saúde; Vitamina. |
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Thesaurus Nal: |
Beans; Curing (food products); Food and Human Nutrition; Functional foods. |
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Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 5 | |
| 1. |  | SANCHEZ, B. M. S.; VERAS, A. S. C.; FREITAS, E. V.; FARIAS, L. R.; ALBUQUERQUE, J. G. S. S.; ALMEIDA, G. A. P.; MORA-LUNA, R. E.; MONTEIRO, C. C. F.; GAMA, M. A. S. da; FERREIRA, M. A. Partial replacement of sugarcane with cactus (Opuntia stricta) cladodes improves milk yield and composition in Holstein dairy cows. Animal Production Science, 2022. Publicado online em 3 mar. 2022.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| 2. |  | SILVA, A. P. F.; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; FELIX, S. B.; MONTEIRO C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V. DE; SANTOS, D. C. DOS; FERREIRA, M. A. DE. Full-fat corn germ improves the performance and milk fat yield of Girolando cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes as forage sources. Tropical Animal Health and Production, v. 56, art. 104, 2024. 9 p.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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| 3. |  | NETTO, A. J.; GAMA, M. A. S. da; GUIDO, S. I.; BESSA, R. J. B.; INACIO, J. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MELO, G. C. S.; RIBEIRO, E. F.; FERREIRA, M. A. Replacing corn with full-fat corn germ in a basal diet containing cactus (Opuntia stricta) cladodes and sugarcane as forage sources induces milk fat depression associated with the trans-10 shift in dairy cows. Animal Feed Science and Technology, v. 288, 115289, 2022.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| 4. |  | SILVA, C. S. DA; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; SOUZA, F. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V.; SANTOS, D. C.; FERREIRA, M. DE A. Nutritional quality of milk fat from cows fed full-fat corn germ in diets containing cactus opuntia and sugarcane bagasse as forage sources. Animals, v. 13, n. 4, 568, 2023. 13 p.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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| 5. |  | GALEANO, V. J. L.; MONTEIRO, C. C. F.; CARVALHO, F. F. R.; SOUZA, A. F.; SOUZA, F. G.; CORREA, A. M. N.; VASCONCELOS, E. Q. L.; MESQUITA, F. L. T.; GAMA, M. A. S. da; FERREIRA, M. A. Productive responses of dairy goats fed on diets containing elephant grass (Pennisetum purpureum) associated or not with cactus (Opuntia stricta) cladodes, and extra-fat whole corn germ as a substitute for corn. Small Ruminant Research, v. 207, 106609, 2022. Publicado online em 23 dez. 2021.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| Registros recuperados : 5 | |
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