Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
06/01/2022 |
Data da última atualização: |
06/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LEITE, L. S. F.; PHAM, C.; BILATTO, S.; AZEREDO, H. M. C. de; CRANSTON, E. D.; MOREIRA, F. K.; MATTOSO, L. H. C.; BRAS, J. |
Afiliação: |
LILIANE SAMARA FERREIRA LEITE, Graduate Program in Materials Science and Engineering (PPGCEM), Federal University of Sao Carlos; CYNTHIA PHAM, Department of Wood Science and Department of Chemical and Biological Engineering, University of British Columbia, Vancouver; STANLEY BILATTO, National Nanotechnology Laboratory for Agribusiness, Embrapa Instrumentação; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; EMILY D. CRANSTON, Department of Wood Science and Department of Chemical and Biological Engineering, University of British Columbia, Vancouver; FRANCYS KLEY MOREIRA, Department of Materials Engineering, Federal University of São Carlos; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; JULIEN BRAS, UNIVERSITY GRENOBLE ALPES, CNRS, GRENOBLE INP, LGP2, GRENOBLE. |
Título: |
Effect of Tannic Acid and cellulose nanocrystals on antioxidant and antimicrobial properties of gelatin films. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
ACS Sustainable Chemistry & Engineering, v. 9, p. 8539-8549, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1021/acssuschemeng.1c01774 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial activity; Atividade antimicrobiana; Cellulose nanocrystal; Film; Nanocristal de celulose; Natural antioxidant properties; Propriedades antioxidantes naturais; Tannic acid. |
Thesagro: |
Ácido Tânico; Biofilme; Gelatina. |
Thesaurus Nal: |
Gelatin. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01098naa a2200349 a 4500 001 2138832 005 2022-01-06 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1021/acssuschemeng.1c01774$2DOI 100 1 $aLEITE, L. S. F. 245 $aEffect of Tannic Acid and cellulose nanocrystals on antioxidant and antimicrobial properties of gelatin films.$h[electronic resource] 260 $c2021 650 $aGelatin 650 $aÁcido Tânico 650 $aBiofilme 650 $aGelatina 653 $aAntimicrobial activity 653 $aAtividade antimicrobiana 653 $aCellulose nanocrystal 653 $aFilm 653 $aNanocristal de celulose 653 $aNatural antioxidant properties 653 $aPropriedades antioxidantes naturais 653 $aTannic acid 700 1 $aPHAM, C. 700 1 $aBILATTO, S. 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 700 1 $aCRANSTON, E. D. 700 1 $aMOREIRA, F. K. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 700 1 $aBRAS, J. 773 $tACS Sustainable Chemistry & Engineering$gv. 9, p. 8539-8549, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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