Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/11/1992
Data da última atualização:  27/10/2004
Autoria:  XU, B.; HU, C.; ZHUANG, B.; ZHANG, M.; LU, Q.
Afiliação:  Soybean Institute, Jilian Academy of Agricultural Sciences, Gongzhuling, Jilin, China.
Título:  Protein content and composition of amino acids, fat content and composition of fatty acids analysis of current soybean cultivars in China.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCIA MUNDIAL DE INVESTIGACION EN SOJA, 4., 1989, Buenos Aires. Actas... Buenos Aires: AASOJA, 1989.
Volume:  t.1
Páginas:  p.135-141.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Protein content and its composition, fat and its composition and their relative and path analysis of 70 current soybean cultivars from 25 provinces in China were analyzed. There results showed that the protein content, northern spring-sowing cultivars (A) 40.85% < summer-sowing (B) 42.91% < autumn-sowing (C) 43.48% < souther spring-sowing (D) 43.91%. Fat content, A (19.76%) > B (18.61%) > D (18.49%) > C (17.77%). Sum of protein and fat content, D (62.56%) > B (61.45%) > C (61.25%) > A (60.64%). Some relation between the geographical distribution and amino Acids was found. High-level essential amino acid cultivar (37.23%/16gN), high-level phenyalanine cultivar (7.87%), high-level S-containing amino acid cultivar (.59%), high-level trytophan cultivar (1.38%), low-level linolenic acid cultivar (4.86%) were discovered. The problem of ecology-geographical distribution on chemical quality and of breeding for soybean quality were discussed.
Palavras-Chave:  Soybean.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Nenhum exemplar cadastrado para este documento.
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  22/10/2004
Data da última atualização:  02/01/2019
Autoria:  WREGE, M. S.; OLIVEIRA, R. P. de; JOÃO, P. L.; HERTER, F. G.; STEINMETZ, S.; CARLOS JÚNIOR, R.; MATZENAUER, R.; MALUF, J. R. T.; FERREIRA, J. S. A.; PEREIRA, I. dos S.
Título:  Zoneamento agroclimático para a cultura dos citros no Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2004.
Páginas:  23 p.
Série:  (Embrapa Clima Temperado, Documentos, 117).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Citros; Zoneamento agroclimático.
Thesagro:  Clima.
Thesaurus NAL:  Citrus.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32421/1/documento-117.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT9305 - 1UMTFL - PP012262004.01226
CPACT9305 - 2UMTFL - PPMT DOC1172013.00529
CPACT9305 - 3UMTFL - PPMT DOC1172013.00530
CPACT9305 - 4UMTFL - PPMT DOC1172013.00531
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional