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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  21/01/2016
Data da última atualização:  22/06/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TIZIOTO, P.; COUTINHO, L. L.; DECKER, J. E.; SCHNABEL, R. D.; ROSA, C. O.; OLIVEIRA, P. S. N.; SOUZA, M. M.; MOURÃO, G. B.; TULLIO, R. R.; CHAVES, A. S.; LANNA, D. P. D.; ZERLOTINI NETO, A.; MUDADU, M. A.; TAYLOR, J. F.; REGITANO, L. C. A.
Afiliação:  POLYANA TIZIOTO, CPPSE, University of Missouri Columbia; LUIZ L. COUTINHO, Esalq/USP; JARED E. DECKER, University of Missouri Columbia; ROBERT D. SCHNABEL, University of Missouri Columbia; KAMILA O. ROSA, Unesp Jaboticabal; PRISCILA S. N. OLIVEIRA, UFSCar; MARCELA M. SOUZA, UFSCar; GERSON B. MOURÃO, Esalq/USP; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; AMÁLIA S. CHAVES, Esalq/USP; DANTE P. D. LANNA, Esalq/USP; ADHEMAR ZERLOTINI NETO, CNPTIA; MAURICIO DE ALVARENGA MUDADU, CPPSE; JEREMY F. TAYLOR, University of Missouri Columbia; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Global liver gene expression differences in Nelore steers with divergent residual feed intake phenotypes.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  BMC Genomics, London, v. 16, p. 1-14, 2015.
DOI:  DOI 10.1186/s12864-015-1464-x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Efficiency of feed utilization is important for animal production because it can reduce greenhouse gas emissions and improve industry profitability. However, the genetic basis of feed utilization in livestock remains poorly understood. Recent developments in molecular genetics, such as platforms for genome-wide genotyping and sequencing, provide an opportunity to identify genes and pathways that influence production traits. It is known that transcriptional networks influence feed efficiency-related traits such as growth and energy balance. This study sought to identify differentially expressed genes in animals genetically divergent for Residual Feed Intake (RFI), using RNA sequencing methodology (RNA-seq) to obtain information from genome-wide expression profiles in the liver tissues of Nelore cattle. Results: Differential gene expression analysis between high Residual Feed Intake (HRFI, inefficient) and low Residual Feed Intake (LRFI, efficient) groups was performed to provide insights into the molecular mechanisms that underlie feed efficiency-related traits in beef cattle. A total of 112 annotated genes were identified as being differentially expressed between animals with divergent RFI phenotypes. These genes are involved in ion transport and metal ion binding; act as membrane or transmembrane proteins; and belong to gene clusters that are likely related to the transport and catalysis of molecules through the cell membrane and essential mechanisms of nutrient... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioinformática; Feed efficiency; RFI; Sequenciamento genético; Transcriptoma.
Thesagro:  Bos Indicus.
Thesaurus Nal:  Bioinformatics; Feed conversion; Transcriptomics; Zebu.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138317/1/Global-liver-Tizioto.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA18719 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Alimentos e Territórios.
Data corrente:  09/05/2024
Data da última atualização:  09/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  ARAUJO, G. P. de; CAPELLA, A. P.; SCHNEIDER, F.
Afiliação:  GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, CNAT; ALBERTO PACHECO CAPELLA, PROGRAMA DA ONU PARA O MEIO AMBIENTE; FELICITAS SCHNEIDER, INSTITUTO THÜNEN.
Título:  As coalizões contra o desperdício de alimentos.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Nexo, 21 abr. 2024.
Páginas:  3 p.
Idioma:  Português
Notas:  https://www.nexojornal.com.br/as-coalizoes-contra-o-desperdicio-de-alimentos
Conteúdo:  Reduzir o desperdício de alimentos é uma ação com potencial de ganhos ambientais, sociais e econômicos. A redução das emissões de gases de efeito estufa, oportunidades de negócios de impacto social e a ampliação do acesso a alimentos saudáveis são alguns dos muitos impactos positivos alinhados à meta do ODS (Objetivo de Desenvolvimento Sustentável) 12.3.
Palavras-Chave:  Aterros sanitários; Circularidade; Courtauld Commitment; Desperdício de alimentos; Desperdício no varejo; End Food Wast Australia; Estratégia Alimentação Saudável nas Cidades; Estratégia Nacional de Resíduos Orgânicos Urbanos; Estresse hídrico; Perdas no campo; Redução de emissões de metano; Resíduos domésticos.
Categoria do assunto:  D Governo, Leis e Regulamentações
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1164176/1/CoalizoesContraDesperdicio.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT130 - 1UPCAM - DDARA
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