BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  12/04/1999
Data da última atualização:  12/04/1999
Autoria:  GUPTA; B. S.; SINHA, A. P.; SRIVASTAVA, J. P.; GUPTA, R.; MAHESWARI, P. K.
Afiliação:  department of Animal Nutrition, Birsa Agricultural University, ranchi Veterinary College.
Título:  Recycling of organic waste: I : Palatability and nutritive value of fresh cattle dung.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Indian Journal of Animal Health, v.23, n.1, p.89-92, June, 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The palatability, digestibility co-efficients of various organic nutrients and nutritive value of formalin treated (3 ec/kg) fresh cattle dung (collected from lactating cows) was determined by "difference method" with 10 crossbred (HF x local) adult male cattle of about 3 yeras of age divided into 2 groups having 5 animals each. Paddy straw formed the basal roughage for both the groups. In experimental group 10% of the total DM was fed through fresh cattle dung. The DM and crude protein digestibility co-efficients of fresh cattle dung were estimated to 48.1 +- 4.37 and 42.23+-3.2%, respectively. The nutritive value of fresh cattle dung on DM basis in terms of DCP, TDN and SE were calculated to be 3.18, 30.70 and 19.68 percent respectively. Treated fresh cattle dung was found to be fairly palatable as its incorporation with paddy straw (sole basal roughage) significantly (P<0.05) increased the DM intake and thereby improved the nitrogen balance of the animals. However, it was pointed out that there would be variation in the nutritive value of fresh cattle dung from sample to sample depending on the source.
Palavras-Chave:  Cattle dung; Desperdicio organico; Organic waste.
Thesagro:  Esterco; Gado; Palatabilidade; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  nutritive value; palatability; recycling.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP38132 - 1ADDSP - --SP45794579
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  23/10/1995
Data da última atualização:  23/10/1995
Autoria:  SCHEEREN, P. L.; CARVALHO, F. I. F. de; FEDERIZZI, L. C.
Afiliação:  1 EMBRAPA-CNPT.; 3 UFRGS, Porto Alegre.
Título:  Componentes da estatura de planta em Trigo.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 16, n. 4, p. 527-538, jul/ago. 1981.
ISSN:  0100-204X
Idioma:  Português
Conteúdo:  A estatura da planta do trigo (Triticum aestivum L.) e seus componentes foram medidos em populações não segregantes (P1, P2 e F1) e segregantes (F2, RC1F1 e RC2F1), derivadas de cruzamentos entre diferentes genótipos de trigo em experimentos conduzido a campo na Estação Experimental Agronômica da Universiade Federal do Rio Grande do Sul, Guaíba, RS, em 1979. Amostragens de entrenós de ambos os genitores, semi-anões e altos, revelaram que: 1. O comprimento médio dos entrenós foi crescente de base ao ápice da planta; 2. Uma expressiva porção da variabialidade fenotípica do caráter "número de entrenós" era da natureza ambiental; 3. O pendúnculo contribuiu com, aproximadamente, 40% do estatura total dos genótipos.
Thesagro:  Estatura de Planta; Trigo; Triticum Aestivum.
Thesaurus NAL:  Wheat.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198518/1/Componentes-da-estatura-de-planta-em-trigo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE22930 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPT12463 - 1UPCAP - --
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