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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  07/12/1998
Data da última atualização:  07/12/1998
Autoria:  RITCHEY, K. D.; SOUZA, D. M. G.; LOBATO, E.; CORREA, O.
Título:  Calcium leaching to increase rooting depth in a Brazilian Savannah Oxisol.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  Agronomy Journal, Madison, v.72, p.40-44, 1980.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Root growth in subsoils of Oxisols is often precluded because the roots of many are sensitive to soil acidity. This increases plant stress during dry periods when available soil water in the limed surface layers in exhausted. The low soil CEC and high rainfall in Central Brasil suggest that soluble calcium salts might leach below the plow layer and reduce soil acidity. To test this possibility, soil columns, simulating field profiles, were constructed in the laboratory and various Ca salts were mixed in the 0 to 15-cm layer. Addition of 1,200 mm water to 2,000 kg/ha Ca added as CaCl2 CaSO4, and CaCO3 caused Ca movement to 180, 75, and 25 cm, respectively. Calcium sulfate decreased Al saturation and increased soil pH at depth. Several field experiments were sampled to determine the effect of previous treatments on the movement of Ca + Mg. Three to four years after application of gypsum, in ordinary superphosphate, subsoil pH and Ca + Mg status were increased, and Al saturation decreased at depths as great as 75 to 90 cm. Zea mays L. roots growing in the improved subsoil environment were able to take up water and wisthstand droughts.
Palavras-Chave:  Maize.
Thesagro:  Calagem; Cálcio; Cerrado; Gesso; Milho; Oxisol; Solo; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  calcium; Ferralsols; gypsum; liming; soil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC1326 - 1UPCSP - --CRI4715CRI4715
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  30/11/2023
Data da última atualização:  21/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, T.; COSTA, A. M. M. C; COELHO, C. C. DE S.; RODRIGUES, J. P.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CABRAL, L. M. C.; FREITAS-SILVA, O.; TONON, R. V.
Afiliação:  TAMIRES OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; ANDRÉ MESQUITA MAGALHÃES COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; JULIANA PEREIRA RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Development of active coating incorporated with nanoemulsified cinnamon essential oil (Cinnamomum cassia) to inhibitTO Colletotrichum spp. Growth.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACAN. Pôster - 166686.
Conteúdo:  Cinnamon essential oil (CEO) has antioxidant and antimicrobial properties and can be incorporated into coatings to increase fruit shelf life. Active coating can be applied to control or reduce post-harvest diseases such as anthracnose. In this sense, this study aimed to evaluate the properties of a CEO-incorporated in a polymeric coating.
Palavras-Chave:  Cinnamon essential oil; Colletotrichum spp.
Thesaurus NAL:  Coatings.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15571 - 1UPCRA - DD
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