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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Trigo.
Data corrente:  14/07/2007
Data da última atualização:  21/10/2009
Autoria:  ALBRECHT, J. C.; SÓ e SILVA, M.; ANDRADE, J. M. V. de; SOARES SOBRINHO, J.; SOUSA, C. N. A. de; BRAZ, A. J. B. P.; SOUZA, M. A. de; RIBEIRO JÚNIOR, W. Q.; TRINDADE, M. da G.; YAMANAKA, C. H.
Título:  Embrapa 22: cultivar de trigo irrigado para Minas Gerais, Goiás, Mato Grosso, Bahia e Distrito Federal.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2006.
Páginas:  14 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 167).
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT: In a joint research program the Cerrados Agricultural Research Center, Planaltina, DF; the Wheat National Research Center, Passo Fundo, RS; the State of Minas Gerais Agricultural Research Corporation, Uberaba, MG; the State of Goiás Agricultural Research, Goiânia, GO, and the Agricultural Cooperative for Development of the High Paranaíba River Region released a new cultivar Embrapa 22 indicated for areas with splinkler irrigation in the States of Goiás and Minas Gerais, and Federal District. Recently this cultivar was recommended for Bahia and Mato Grosso States. The cultivar, Embrapa 22, is originated from crossings carried out in the International Center for Corn and Wheat Breeding (CIMMYT), Mexico. It was introduced in Brazil through line colections and was identified in the trials of the Central Brazil research network as line CPAC 841153. Embrapa 22 has greater qualities for the bread industry; has low grain shattering, it is resistant to stem rust and leaf rust under field conditions, and shows medium tolerance to lodging. In several trials, in different places and years, the yield of Embrapa 22 was 4% higher than the cultivar control Embrapa 42 in Federal District and Goiás and Minas Gerais States.
Palavras-Chave:  Wheats; Yield.
Thesagro:  Rendimento; Trigo; Triticum Aestivum; Variedade Resistente.
Thesaurus Nal:  Brazil; disease resistance; varieties; wheat; yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27838/1/doc_167.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT38030 - 1EMBFL - --FL-0685306853
CPAC27838 - 1UMTFL - --CRI7072CRI7072
CPAC27838 - 2UMTFL - --CRI7072FOL7821
CPAC27838 - 3UMTFL - --CRI7072DOC215
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/03/1999
Data da última atualização:  12/03/1999
Autoria:  TEIXEIRA, M. A.; MENDONCA, R. C. S.; MORAES, C. A.; COELHO, D. T.; SIQUEIRA, R. S. de.
Título:  Efeito de lactobacillus plantarum e pediococcus pentosaceus sobre o tempo de fermentacao e sobre a qualidade do salame tipo italiano.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 17., 1993, Santos, SP. Resumo... Campinas: TECPRESS, 1993. (Resumo B1.050).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Salame tipo italiano.
Thesagro:  Fermentação; Microbiologia; Qualidade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA1235 - 1UPCSP - --1993/0301999.00003
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