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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
14/07/2007 |
Data da última atualização: |
21/10/2009 |
Autoria: |
ALBRECHT, J. C.; SÓ e SILVA, M.; ANDRADE, J. M. V. de; SOARES SOBRINHO, J.; SOUSA, C. N. A. de; BRAZ, A. J. B. P.; SOUZA, M. A. de; RIBEIRO JÚNIOR, W. Q.; TRINDADE, M. da G.; YAMANAKA, C. H. |
Título: |
Embrapa 22: cultivar de trigo irrigado para Minas Gerais, Goiás, Mato Grosso, Bahia e Distrito Federal. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2006. |
Páginas: |
14 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 167). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: In a joint research program the Cerrados Agricultural Research Center, Planaltina, DF; the Wheat National Research Center, Passo Fundo, RS; the State of Minas Gerais Agricultural Research Corporation, Uberaba, MG; the State of Goiás Agricultural Research, Goiânia, GO, and the Agricultural Cooperative for Development of the High Paranaíba River Region released a new cultivar Embrapa 22 indicated for areas with splinkler irrigation in the States of Goiás and Minas Gerais, and Federal District. Recently this cultivar was recommended for Bahia and Mato Grosso States. The cultivar, Embrapa 22, is originated from crossings carried out in the International Center for Corn and Wheat Breeding (CIMMYT), Mexico. It was introduced in Brazil through line colections and was identified in the trials of the Central Brazil research network as line CPAC 841153. Embrapa 22 has greater qualities for the bread industry; has low grain shattering, it is resistant to stem rust and leaf rust under field conditions, and shows medium tolerance to lodging. In several trials, in different places and years, the yield of Embrapa 22 was 4% higher than the cultivar control Embrapa 42 in Federal District and Goiás and Minas Gerais States. |
Palavras-Chave: |
Wheats; Yield. |
Thesagro: |
Rendimento; Trigo; Triticum Aestivum; Variedade Resistente. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; disease resistance; varieties; wheat; yields. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27838/1/doc_167.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
12/03/1999 |
Data da última atualização: |
12/03/1999 |
Autoria: |
TEIXEIRA, M. A.; MENDONCA, R. C. S.; MORAES, C. A.; COELHO, D. T.; SIQUEIRA, R. S. de. |
Título: |
Efeito de lactobacillus plantarum e pediococcus pentosaceus sobre o tempo de fermentacao e sobre a qualidade do salame tipo italiano. |
Ano de publicação: |
1993 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 17., 1993, Santos, SP. Resumo... Campinas: TECPRESS, 1993. (Resumo B1.050). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Salame tipo italiano. |
Thesagro: |
Fermentação; Microbiologia; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00713naa a2200205 a 4500 001 1410660 005 1999-03-12 008 1993 bl --- 0-- u #d 100 1 $aTEIXEIRA, M. A. 245 $aEfeito de lactobacillus plantarum e pediococcus pentosaceus sobre o tempo de fermentacao e sobre a qualidade do salame tipo italiano. 260 $c1993 650 $aFermentação 650 $aMicrobiologia 650 $aQualidade 653 $aSalame tipo italiano 700 1 $aMENDONCA, R. C. S. 700 1 $aMORAES, C. A. 700 1 $aCOELHO, D. T. 700 1 $aSIQUEIRA, R. S. de 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 17., 1993, Santos, SP. Resumo... Campinas: TECPRESS, 1993. (Resumo B1.050).
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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