Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  02/01/2020
Data da última atualização:  19/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OZORIO, L.; SILVA, L. P. da; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C.; TAKEITI, C. Y.; GOMES, D. M.; SANTOS, J. E. DA S.; DELIZA, R.; BRIGIDA, A. I. S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  LUÍSA OZORIO, Federal University of Rio de Janeiro, Chemistry Institute; LUCIANO PAULINO DA SILVA, Cenargen; MAURA VIANNA PRATES, Cenargen; CARLOS BLOCH JUNIOR, Cenargen; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; DANILLO MACÊDO GOMES, Federal University of Santa Catarina, Laboratory of Cardiovascular Biology, Department of Pharmacology, Campus Reitor João David Ferreira Lima; JOSÉ EDUARDO DA SILVA SANTOS, Federal University of Santa Catarina, Laboratory of Cardiovascular Biology, Department of Pharmacology, Campus Reitor João David Ferreira Lima; ROSIRES DELIZA, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CNPAT; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Whey hydrolysate-based ingredient with dual functionality: from production to consumer's evaluation.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, Amsterdam, v. 122, p. 123-128, Aug. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.03.060
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial; Funcionalidade; Hidrólise enzimática; Hipertensão; Propriedades tecnológicas; Proteína de soro.
Thesagro:  Pepsina; Peptídeo.
Thesaurus Nal:  Enzymatic hydrolysis; Pepsin; Peptides; Whey protein.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16280 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  24/01/2006
Data da última atualização:  08/12/2006
Autoria:  PÉREZ, O.; OVALLE, W.; URQUIAGA, S.
Título:  Update on biological nitrogen fixation research on sugarcane in Guatemala.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Sugar cane International; The Journal of Cane Agriculture, Bucks, v. 23, n. 2, p. 19-22, mar./apr. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Field and laboratory studies were carried out to (i) quantily the contribution of biological nitrogen fixation (BNF) in several sugarcane varieties grown in Guatemala and (ii) to identify efficient methods of reproducing and inocualting Gluconacetobacter sp. Estimation of BNF contribution was made for 13 sugarcane varieties grown in pots containing 64 kg soil using the 15N isotope-dilution method. The varieties SP79-2233 and PGM 89-968 showed the highest BNF potential, being able to obtain 53 and 60% respectively of their nitrogen (N) uptake through BNF. Different liquid and solid culture media for growing Gluconacetobacter and four different methods of inoculation of Gluconacetabocter; either alone or in combination with Herbaspirillum sp; were evaluated. Gluconacetabocter reproduced more efficiently in liquid growing media when compared with solid media. All four methods of inoculation were equally effective as indicated by a higher biomass production compared to the uninoculated control.
Palavras-Chave:  Biological nitrogen fixation; BNF; FBN; Fixação biológica de nitrogênio.
Thesagro:  Cana de Açúcar.
Thesaurus NAL:  sugarcane.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB33050 - 1UPCSP - --0023071
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional