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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
09/10/2017 |
Data da última atualização: |
09/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CARVALHO, A. D. F. de; SILVA, G. O. da. |
Afiliação: |
AGNALDO D FERREIRA DE CARVALHO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH. |
Título: |
A importância do melhoramento genético e de sistemas de produção para a sustentabilidade da agricultura brasileira. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: LOPES, C. A.; PEDROSO, M. T. M. (Ed.). Sustentabilidade e horticultura no Brasil: da retórica à prática. Brasília, DF: Embrapa, 2017. |
Páginas: |
p. 111-137. |
Série: |
(Embrapa-DPD. Texto para discussão, 47). |
ISSN: |
1677-5473 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Explica o que significa exatamente a expressão "melhoramento vegetal", tema muito pouco compreendido pelos leigos, às vezes criando primárias confusões de entendimento. |
Thesagro: |
Melhoramento genético vegetal; Produção de alimentos. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164846/1/Sustentabilidade-e-horticultura-112-138.pdf
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Marc: |
LEADER 00918naa a2200193 a 4500 001 2076993 005 2017-10-09 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1677-5473 100 1 $aCARVALHO, A. D. F. de 245 $aA importância do melhoramento genético e de sistemas de produção para a sustentabilidade da agricultura brasileira.$h[electronic resource] 260 $c2017 300 $ap. 111-137. 490 $a(Embrapa-DPD. Texto para discussão, 47). 520 $aExplica o que significa exatamente a expressão "melhoramento vegetal", tema muito pouco compreendido pelos leigos, às vezes criando primárias confusões de entendimento. 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aProdução de alimentos 700 1 $aSILVA, G. O. da 773 $tIn: LOPES, C. A.; PEDROSO, M. T. M. (Ed.). Sustentabilidade e horticultura no Brasil: da retórica à prática. Brasília, DF: Embrapa, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
17/12/2020 |
Data da última atualização: |
17/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PADUA, T. R. P. de; MATOS, A. P. de; REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; SASAKI, F. F. C.; REINHARDT, D. H. R. C. |
Afiliação: |
TULLIO RAPHAEL PEREIRA DE PADUA, CNPMF; ARISTOTELES PIRES DE MATOS, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; FABIANA FUMI CERQUEIRA SASAKI, CNPMF; DOMINGO HAROLDO RUDOLFO C REINHARDT, CNPMF. |
Título: |
Development of an organic small-scale pineapple production system in Chapada Diamantina, Bahia, Brazil. 2. From post-planting to harvest. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae , v. 1299, 2020. |
ISSN: |
2406-6168 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The national market in Brazil presents a wide demand for organic fruits. There is no supply of organic pineapple. Pineapple is produced from the North to the South by tens of thousands of small to intermediate-sized producers, but in a conventional system, with intensive use of mineral fertilizers and other synthetic chemical inputs, mainly for the control of fusariosis (Fusarium guttiforme) and other pests. Aware of this research demand, Embrapa established a technical partnership with the company Bioenergia Orgânicos, aiming to develop the organic cultivation of pineapple, in the environmental conditions of the region of Lençóis, Chapada Diamantina, State of Bahia, Brazil. Using several experimental designs, the technical team conducted over five years studies on aspects of pineapple cultivation, from the production of planting material to fruit harvesting. This work will address studies on post-planting crop management of the cultivars 'Pérola', traditionally planted cultivar and 'Imperial', a new cultivar with resistance to fusariosis. The results obtained will allow the establishment of technical recommendations for the control of weeds, pests and organic fertilization. In addition, the feasibility of organic pineapple production will be studied and the technical aspects of cultural management practices improved to enhance production in the region of Lençóis, Chapada Diamantina. |
Thesagro: |
Abacaxi. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02049naa a2200205 a 4500 001 2128366 005 2020-12-17 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2406-6168 100 1 $aPADUA, T. R. P. de 245 $aDevelopment of an organic small-scale pineapple production system in Chapada Diamantina, Bahia, Brazil. 2. From post-planting to harvest.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe national market in Brazil presents a wide demand for organic fruits. There is no supply of organic pineapple. Pineapple is produced from the North to the South by tens of thousands of small to intermediate-sized producers, but in a conventional system, with intensive use of mineral fertilizers and other synthetic chemical inputs, mainly for the control of fusariosis (Fusarium guttiforme) and other pests. Aware of this research demand, Embrapa established a technical partnership with the company Bioenergia Orgânicos, aiming to develop the organic cultivation of pineapple, in the environmental conditions of the region of Lençóis, Chapada Diamantina, State of Bahia, Brazil. Using several experimental designs, the technical team conducted over five years studies on aspects of pineapple cultivation, from the production of planting material to fruit harvesting. This work will address studies on post-planting crop management of the cultivars 'Pérola', traditionally planted cultivar and 'Imperial', a new cultivar with resistance to fusariosis. The results obtained will allow the establishment of technical recommendations for the control of weeds, pests and organic fertilization. In addition, the feasibility of organic pineapple production will be studied and the technical aspects of cultural management practices improved to enhance production in the region of Lençóis, Chapada Diamantina. 650 $aAbacaxi 700 1 $aMATOS, A. P. de 700 1 $aREIS, R. C. 700 1 $aVIANA, E. de S. 700 1 $aSASAKI, F. F. C. 700 1 $aREINHARDT, D. H. R. C. 773 $tActa Horticulturae$gv. 1299, 2020.
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