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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
09/11/2015 |
Data da última atualização: |
11/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, G. DOS; CASTRO, A. A.; ROSENTHAL, A. |
Afiliação: |
GEÂNDERSON DOS SANTOS, UFRRJ; ALESSANDRA ALMEIDA CASTRO, UFRRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA. |
Título: |
Análise da sobrevivência das bactérias durante o processamento do iogurte liofilizado "em pó". |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: FÓRUM DA PÓS-GRADUAÇÃO DA UFRRJ, 10., 2015, Seropédica. Brasil, Pátria Educadora: Avanços e Desafios. [Resumos...]. Seropédica: UFRRJ, 2015. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bactérias lácticas. |
Thesagro: |
Iogurte; Secagem. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 00625nam a2200169 a 4500 001 2028154 005 2016-02-11 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, G. DOS 245 $aAnálise da sobrevivência das bactérias durante o processamento do iogurte liofilizado "em pó".$h[electronic resource] 260 $aIn: FÓRUM DA PÓS-GRADUAÇÃO DA UFRRJ, 10., 2015, Seropédica. Brasil, Pátria Educadora: Avanços e Desafios. [Resumos...]. Seropédica: UFRRJ$c2015 300 $a1 p. 650 $aIogurte 650 $aSecagem 653 $aBactérias lácticas 700 1 $aCASTRO, A. A. 700 1 $aROSENTHAL, A.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
02/12/2020 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CONCENÇO, G.; VIVIAN, R.; IKEDA, F. S.; PIZZUTTI, I. R.; VELA, G. M. E.; FERRACINI, V. L.; NORA, L.; CECCON, G.; CONCENÇO, F. I. G. R. |
Afiliação: |
GERMANI CONCENCO, CPACT; RAFAEL VIVIAN, Cenargen; FERNANDA SATIE IKEDA, CPAMT; I. R. PIZZUTTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; G. M. E. VELA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; VERA LUCIA FERRACINI, CNPMA; L. NORA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; GESSI CECCON, CPAO; F. I. G. R. CONCENÇO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS. |
Título: |
Herbicide residues of pre-harvest burndown in cowpeabean (Vigna unguiculata) grains. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Experimental Agriculture, v. 56, n. 6, p. 781-793, 2020. |
DOI: |
10.1017/S0014479720000290 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea bean (Vigna unguiculata) is usually submitted to pre-harvest burndown with herbicides aiming toan early harvest. We aimed to quantify the residues of paraquat, diquat, glufosinate-ammonium and glyph-osate in cowpea grains subjected to two timings of pre-harvest burndown. Three identical experimentswere installed in Dourados (Lat. 22° S), Sinop (Lat. 11° S) and Teresina (Lat. 05° S), Brazil, comprisingthe pre-harvest burndown of cowpea bean with these herbicides, applied either with 50 or 75% of the podsdry and ready for harvest. As hotter and drier the location as slower the herbicide dissipation. Glyphosateshould not be used for pre-harvest burndown of cowpea. Herbicide residues were above the maximumlevels stated by the Brazilian legislation when applied with 50% dry pods. Burndown herbicides aimingto speed harvest should be applied with at least 75% dry pods in cowpea to ensure safe herbicide residuelevels in grains. |
Palavras-Chave: |
Feijão caupi. |
Thesagro: |
Herbicida; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01710naa a2200265 a 4500 001 2127437 005 2022-06-10 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1017/S0014479720000290$2DOI 100 1 $aCONCENÇO, G. 245 $aHerbicide residues of pre-harvest burndown in cowpeabean (Vigna unguiculata) grains.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aCowpea bean (Vigna unguiculata) is usually submitted to pre-harvest burndown with herbicides aiming toan early harvest. We aimed to quantify the residues of paraquat, diquat, glufosinate-ammonium and glyph-osate in cowpea grains subjected to two timings of pre-harvest burndown. Three identical experimentswere installed in Dourados (Lat. 22° S), Sinop (Lat. 11° S) and Teresina (Lat. 05° S), Brazil, comprisingthe pre-harvest burndown of cowpea bean with these herbicides, applied either with 50 or 75% of the podsdry and ready for harvest. As hotter and drier the location as slower the herbicide dissipation. Glyphosateshould not be used for pre-harvest burndown of cowpea. Herbicide residues were above the maximumlevels stated by the Brazilian legislation when applied with 50% dry pods. Burndown herbicides aimingto speed harvest should be applied with at least 75% dry pods in cowpea to ensure safe herbicide residuelevels in grains. 650 $aHerbicida 650 $aVigna Unguiculata 653 $aFeijão caupi 700 1 $aVIVIAN, R. 700 1 $aIKEDA, F. S. 700 1 $aPIZZUTTI, I. R. 700 1 $aVELA, G. M. E. 700 1 $aFERRACINI, V. L. 700 1 $aNORA, L. 700 1 $aCECCON, G. 700 1 $aCONCENÇO, F. I. G. R. 773 $tExperimental Agriculture$gv. 56, n. 6, p. 781-793, 2020.
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Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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