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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  29/12/2019
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVEIRA, S. R.; TERRY, S. A.; BIFFIN, T. E.; MAURÍCIO, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, A. L.; RIBEIRO, R. S.; SACRAMENTO, J. P.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; GAMA, M. A. S. da; CHAVES, A. V.
Afiliação:  SYLVIA ROCHA SILVEIRA; STEPHANIE AMELIA TERRY; TAMARA ELAINE BIFFIN; ROGÉRIO MARTINS MAURÍCIO; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; ALEXANDRE LIMA FERREIRA; RAFAEL SANDIN RIBEIRO; JOÃO PAULO SACRAMENTO; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; ALEXANDRE VIEIRA CHAVES.
Título:  Replacement of soybean meal with soybean cake reduces methane emissions in dairy cows and an assessment of a face-mask technique for methane measurement.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Veterinary Science, v. 6, article 295, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fvets.2019.00295
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to (a) evaluate the effect of replacing soybean meal (SBM) with soybean cake (SBC) on feeding behavior, rumen fermentation, milk production, nutrient digestibility and CH4 emissions and (b) investigate whether a face-mask technique could be used to predict daily methane (CH4) emissions in dairy cattle. The experiment was conducted as a completely randomized design, with 32 crossbred Holstein × Gyr cows (days in milk (DIM): 112 ± 25.1) randomly assigned to the following treatments (n = 8/group) for 75 days: (1) 0% SBC, (2) 6% SBC, (3) 14% SBC, and (4) 23% SBC, in place of SBM on a dry matter (DM) basis. Across the final 4 weeks of the study, CH4 production was estimated using the proposed face-mask technique subsequent to a respiration chamber measurement for an evaluation of treatment efficacy and face-mask accuracy. There was no effect of SBM replacement by SBC on intake, feeding or drinking behavior (P > 0.21). Total VFA concentration, the individual proportions of VFA and blood metabolites were not altered (P > 0.17) by SBC, however there was a tendency for decreased (P = 0.08) lactate and plasma urea nitrogen (P = 0.07) concentration associated with SBC addition. Fat-corrected milk yield (FCM4%) and composition was not affected (P > 0.27) by SBC; however, there was a tendency for decreased total milk solids (P = 0.07) and milk fat (P = 0.08) associated with 23% SBC treatment. There was no treatment × technique interaction (P > 0.05) effect... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Co-product; Greenhouse gas; Respiration chamber.
Thesaurus Nal:  Climate change; Dairy cattle.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207910/1/fvets-06-00295.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24903 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/01/2017
Data da última atualização:  14/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  HIDALGO CHAVÉZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.
Afiliação:  Davy William Hidalgo Chávez; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA.
Título:  Sorghum and roasted coffee blends as a novel extruded product: bioactive compounds and antioxidant capacity.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of functional foods, v. 29, p. 93-103, 2017.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Extrusion cooking; Fiber-richer extrudates; Phytochemicals.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13500 - 1UPCAP - DD
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