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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  29/09/2022
Data da última atualização:  19/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CÔNSOLO, N. R. B.; BARBOSA, L. C. G. S.; MORAES, T. B.; BURAQUE, V. M.; COLNAGO, L. A.; QUEIROZ JÚNIOR, L. H. K.; OLIVEIRA, V. M.; HANNAFORD, R.; ARAÚJO, C. S. S.; ROQUE, F. A.; GRANGHELLI, C. A.; FONSECA, A. C.; ARAÚJO, L. F.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Using TD-NMR relaxometry to assess the effects of diet type and stocking rate on the incidence and degree of severity of myoparthies in broilers.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Microchemical Journal, v. 181, e107745, 2022.
ISSN:  0026-265X
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.microc.2022.107745
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate different feeding strategies and stocking rates (SR) on the occurrence and severity of broiler myopathies. Additionally, a second aim was to test the potential use of Time-Domain Nuclear Magnetic Resonance (TD-NMR) relaxometry for assessing white striping (WS) and wooden breast (WB) incidence and the degree of severity in broiler chicken breasts. Treatments were arranged in a 2 × 2 factorial design and consisted of two nutritional levels (regular and superior diets) and two different SR (high 47 kg/m2 or regular 59 kg/m2 ). Infrared thermography (IRT) images were recorded on three different days to determine the average, minimum and maximum temperatures. After 49 days of rearing, birds were slaughtered, and 75 breasts were weighed and classified according to the absence (normal breast, without the occurrence of myopathy ? NB) or occurrence and severity of WB and WS. The whole breasts were analysed by TD-NMR relaxometry using the Carr-PurcellMeiboom-Gill (CPMG) pulse sequence and Continuous Wave-Free Precession (CWFP-T1) pulse sequence. There was no effect of diet and diet*SR interaction on the weight of breast meat; however, chickens raised at the higher density presented a lower breast weight (P < 0.0001; 490 vs. 539 g). The incidence and severity of myopathies was not influenced by the treatments (P = 0.9467); the frequencies of WB and WS were similar in the different treatments. For CPMG and CWFP-T1, three and two relaxation populations were n... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Emerging technology; Myopathies prediction; T1 and T2 relaxation; TD-NMR.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18067 - 1UPCAP - DDPROCI.22/1052022/112
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  18/03/2008
Data da última atualização:  13/05/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  PENHA, L. A. O.; FONSECA, I. C. B.; MANDARINO J. M. G.; BENASSI, V. T.
Afiliação:  Luiz Antonio Odenath Penha, IAPAR; Ines Cristina de Batista Fonseca, UEL; José Marcos Gontijo Mandarino, CNPSo; Vera de Toledo Benassi, CNPSo.
Título:  Isoflavonas em grãos de soja orgânica e convencional.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROECOLOGIA, 5., 2007, Guarapari. Agroecologia e territórios sustentáveis: anais. [S.l.]: Aba Agroecologia, 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Pdf.1292.
Conteúdo:  As isoflavonas são compostos que estimulam na soja a nodulação, a resistência a pragas e doenças, e também previnem doenças crônico degenerativas no ser humano. Neste levantamento foram coletadas 69 amostras de grãos de soja não orgânica, e 25 amostras de soja orgânica, todas oriundas da cultivar BR-36. As amostras foram analisadas em HPLC para identificação e quantificação das isoflavonas. Comparando a produção dos compostos nos sistemas de produção comercial orgânico e não orgânico, foram observadas diferenças em várias formas de isoflavonas, apesar do conteúdo total destas ser equivalente. Os grãos não orgânicos apresentaram significativamente maiores teores de isoflavona genistina (369,0 e 235,0 mg.100g-1) que os grãos orgânicos. Os grãos orgânicos apresentaram maiores teores de genisteína (7,0 e 4,3 mg.100g-1), malonil-genistina (281,0 e 177,0 mg.100g-1), e daidzina (55,2 e 43,0 mg.100g-1). As isoflavonas daidzeína e malonil daidzeína não apresentaram concentrações diferentes na soja produzida nos sistemas orgânico e não orgânico.
Palavras-Chave:  Glicine max; Sistema de produção orgânico.
Thesagro:  Saúde.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO28079 - 1UPCPL - --CD 0186
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