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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
30/09/2015 |
Data da última atualização: |
06/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARTINS, P. K.; RIBEIRO, A. P.; DIAS, B. B. A.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. |
Afiliação: |
Polyana Kelly Martins; Ana Paula Ribeiro; BARBARA ANDRADE DIAS BRITO DA CUNHA, CNPAE; ADILSON KENJI KOBAYASHI, CNPAE; HUGO BRUNO CORREA MOLINARI, CNPAE. |
Título: |
A simple and highly efficient Agrobacterium-mediated transformation protocol for Setaria viridis. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Biotechnology Reports, v. 6, p. 41-44, 2015. |
Páginas: |
p. 41-44 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.btre.2015.02.002 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The production and use of sugarcane in Brazil is very important for bioenergy production and is recognized as one of the most efficient in the world. In our laboratory, Setaria viridis is being tested as a model plant for sugarcane. S. viridis has biological attributes (rapid life cycle, small genome, diploid, short stature and simple growth requirements) that make it suitable for use as a model system. We report a highly efficient protocol for Agrobacterium-mediated genetic transformation of S. viridis. The optimization of several steps in tissue culture allowed the rapid regeneration of plants and increased the rate of transformation up to 29%. This protocol could become a powerful tool for functional genomics in sugarcane |
Palavras-Chave: |
C4 metabolism; Green millet; Model system. |
Thesagro: |
Bioenergia; Cana de Açúcar; Genoma; Milho Verde. |
Thesaurus Nal: |
Bioenergy; Genomics; Setaria viridis; Sugarcane. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222351/1/A-simple-and-highly-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 01660naa a2200325 a 4500 001 2025487 005 2021-04-06 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.btre.2015.02.002$2DOI 100 1 $aMARTINS, P. K. 245 $aA simple and highly efficient Agrobacterium-mediated transformation protocol for Setaria viridis.$h[electronic resource] 260 $c2015 300 $ap. 41-44 520 $aAbstract: The production and use of sugarcane in Brazil is very important for bioenergy production and is recognized as one of the most efficient in the world. In our laboratory, Setaria viridis is being tested as a model plant for sugarcane. S. viridis has biological attributes (rapid life cycle, small genome, diploid, short stature and simple growth requirements) that make it suitable for use as a model system. We report a highly efficient protocol for Agrobacterium-mediated genetic transformation of S. viridis. The optimization of several steps in tissue culture allowed the rapid regeneration of plants and increased the rate of transformation up to 29%. This protocol could become a powerful tool for functional genomics in sugarcane 650 $aBioenergy 650 $aGenomics 650 $aSetaria viridis 650 $aSugarcane 650 $aBioenergia 650 $aCana de Açúcar 650 $aGenoma 650 $aMilho Verde 653 $aC4 metabolism 653 $aGreen millet 653 $aModel system 700 1 $aRIBEIRO, A. P. 700 1 $aDIAS, B. B. A. 700 1 $aKOBAYASHI, A. K. 700 1 $aMOLINARI, H. B. C. 773 $tBiotechnology Reports$gv. 6, p. 41-44, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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Registros recuperados : 72 | |
6. | | AMARAL, G. V.; FREITAS, D. G. C.; RIBEIRO, A. P. O.; ALCANTARA, I.; COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L. Avaliação do frescor de olho-de-cão (Priacanthus arenatus) durante estocagem em gelo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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7. | | BOIA, N.; PENTEADO, A. L.; STEPHAN, M. P.; RIBEIRO, A. P. O.; COSTA, S. D. O.; KOBLITZ, M. Antimicrobial potential of soybean cake hydrolysate against Staphylococcus aureus. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais. Campinas: Unicamp/FEA, 2013. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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8. | | SAMPAIO, G. L. A.; BORGES, J. A.; RIBEIRO, A. P. de O.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V. Encapsulação de extrato rico em licopeno obtido a partir de suco de melancia. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, p. 584-588. mar./ abr. 2017. Edição eletrônica dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de...Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | MISSIO, R. F.; CAIXETA, E. T.; RIBEIRO, A. P.; MOURA, E. F.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Diversidade genética de cafeeiro por meio de marcadores EST-SSR. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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12. | | PENTEADO, A. L.; RIBEIRO, A. P. de O.; MELLO, V. F. de; COSTA, S. D. de O. Prevalence of Salmonella on tomatoes from organic and conventional production in Rio de Janeiro (Brazil). Journal of Food Protection, Supplement A, v. 78, p. 80, 2015. Collection of the abstracts of IAFP ANNUAL MEETING, 2015, Portland, Oregon. Ref. P1-26. 80Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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16. | | RIBEIRO, A. P.; MARTINS, P. K.; DIAS, B. B. A.; KOBAYASHI, A. K.; ANDRADE, A. C.; MOLINARI, H. B. C. Overexpression of the MATE gene in Setaria viridis. In: INTERNATIONAL SERTARIA GENETICS CONFERENCE, 1., 2014, Beijing, China. [Beijing]: China Agricultural Research Systems, 2014. p. 11.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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18. | | MARTINS, P. K.; DIAS, B. B. A.; RIBEIRO, A. P.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Setaria viridis: a tool for functional gene analysis in sugarcane. In: INTERNATIONAL SERTARIA GENETICS CONFERENCE, 1., 2014, Beijing, China. [Beijing]: China Agricultural Research Systems, 2014. p. 19.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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19. | | PADOVAN, D. S. da S.; SOARES, J. A. B.; PADOVAN, P. S.; RIBEIRO, A. P.; PADOVAN, M. P. Trajetória de um agricultor-multiplicador na agroecologia: uma experiência a ser seguida no âmbito da agricultura familiar. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE AGROECOLOGIA DA AMÉRICA DO SUL, 2.; JORNADA INTERNACIONAL DE EDUCAÇÃO DO CAMPO, 1.; SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 6; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MATO GROSSO DO SUL, 5.; SEMINÁRIO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS EM BASES AGROECOLÓGICAS DE MATO GROSSO DO SUL, 2., 2016, Dourados. Agroecologia e soberania alimentar: saberes em busca do bem viver: anais. Dourados: UFGD, 2016. Não paginado. Agroecol 2016. 1 CD-ROM. Publicado também em: Cadernos de Agroecologia, v. 11, n. 2, 2016.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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20. | | RIBEIRO, L. de O.; PONTES, S. M.; RIBEIRO, A. P. de O.; PACHECO, S.; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da. Avaliação do armazenamento a frio sobre os compostos bioativos e as características físico-químicas e microbiológicas do suco de umbu pasteurizado. Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 20, p. 1-8, 2017. Ref. e2015095.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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