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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  08/04/2021
Data da última atualização:  22/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RANK, A.; RAMOS, R. S.; SILVA, R. S. da; SOARES, J. R. S.; PICANÇO, M. C.; FIDELIS, E. G.
Afiliação:  ELISANGELA GOMES FIDELIS, CPAC.
Título:  Risk of the introduction of Lobesia botrana in suitable areas for Vitis vinifera.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Pest Science, v. 93, p. 1167?1179, 2020.
Páginas:  p. 1167-1179
Idioma:  Português
Conteúdo:  The European grapevine moth, Lobesia botrana (Lepidoptera: Tortricidae), is a pest that has great potential to cause damage to vineyards. Considering that L. botrana is one of the major grapevine pests globally, it is essential to analyze the risk of its introduction and determine places with higher potential for the establishment of this pest. In this study, we highlighted the most prone regions in the world for the occurrence of L. botrana and its main host, Vitis vinifera, based on the bioclimatic and occurrence region for the pest and the crop, using ecological niche modeling with the MaxEnt algorithm. A survey was also made of the location of 3700 airports around the world, to emphasize the possible influx of people and material carrying the pest in different countries. The climatic variables that most influenced the establishment of L. botrana were annual average temperature, annual mean precipitation, and annual temperature variation. The regions with the greatest possibility of the occurrence of both species (L. botrana and V. vinifera) were those with average annual temperatures close to 13 °C, a mean annual precipitation between 600 and 700 mm, an annual temperature variation of approximately 28 °C, an average daily temperature range of 10 °C, and precipitation of approximately 20 mm in the coldest month. These characteristics are found in almost all vineyard regions globally. This study allowed us to determine the relationship between the environmental preferences... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Proteção fitossanitária; Videira.
Thesagro:  Praga Quarentenária; Traça.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC36931 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  05/09/2002
Data da última atualização:  11/09/2014
Autoria:  PORTUGAL, J. A. B.; NEVES, B. dos S.; OLIVEIRA, A. C. S. de; SILVA, P. H. F. da; BRITO, M. A. V. P. (ed.).
Afiliação:  CNPGL.
Título:  Segurança alimentar na cadeia do leite.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Juiz de Fora: EPAMIG/CT/ILCT; Embrapa Gado de Leite, 2002.
Páginas:  226 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Neste livro, estão registrados fragmentos das discussões estabelecidas durante o XIX Congresso Nacional de Laticínios, referentes à modernização do sistema de inspeção sanitária federal para leite e derivados e de aplicação dos princípios de análise de perigos e pontos críticos de controle e de qualidade total na cadeia produtiva do leite. Os temas são: Controle de alimentos -- aplicação dos princípios de análise de riscos. A history of antibiotic test screening regulations in the US, test kit approval protocol, US testing database from 1998-2001, and comparison to other antibiotic control programs of other countries. Produção segura na cadeia do leite. Boas práticas de fabricação e o sistema APPCC na fabricação de sorvetes. A experiência da indústria de laticínios na implantação do sistema APPCC -- estudo de caso. Modernização do Sistema de Inspeção Sanitária Federal de Leite e Derivados e os Programas de Segurança Alimentar. Qualidade total na cadeia de lácteos da Nova Zelândia -- da fazenda até o consumidor. Conceitos e tecnologias de áreas limpas e ambientes controlados.
Palavras-Chave:  BPF; BPF/APPCC; Brasil; Cadeia do leite; Dairy hygiene; Food; Juiz de Fora; Lacticínio; Laticínios; Milk products; Minas Gerais; Productive chain; Quality; Quality controls; Tecnologia de alimento - Leite.
Thesagro:  Agronegócio; Alimento; APPCC; Cadeia Produtiva; Controle de Qualidade; Higiene de Alimento; Inspeção Sanitária; Laticínio; Leite; Produção Leiteira; Produto Derivado do Leite; Qualidade; Segurança Alimentar.
Thesaurus NAL:  food safety; Food security; milk.
Categoria do assunto:  --
E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL14366 - 1UPCLV - PP338.4P853s2004.00011
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