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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  18/04/2012
Data da última atualização:  06/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, C. M. S. de; GARCIA, R.; VALENTIM, J. F.; PEREIRA, O. G.
Afiliação:  CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC; RASMO GARCIA, UFC; JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; ODILON GOMES PEREIRA, UFV.
Título:  Dynamics of sward condition and botanical composition in mixed pastures of marandugrass, forage peanut and tropical kudzu.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 41, n. 3, p.501-511, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was carried out to evaluate the dynamics of sward condition and botanical composition of a mixed pasture of marandugrass (Brachiaria brizantha cv. Marandu), forage peanut (Arachis pintoi cv. Mandobi) and tropical kudzu (Pueraria phaseoloides), rotationally stocked at four daily forage allowance levels (6.6, 10.3, 14.3 and 17.9% of live weight). Sward condition was characterized in each stocking cycle by measuring pre- and post-grazing sward height, forage mass and percentage of bare ground. Botanical composition (grass, forage peanut, tropical kudzu and weeds) was evaluated before each stocking period. Swards under smaller forage allowances presented lower height, forage mass and ground cover. This condition favored the growth of forage peanut, which constituted 21.1, 15.2, 8.4 and 3.8% of forage mass in the last quarter of the experimental period, from the lowest to the highest forage allowance, respectively. Tropical kudzu was sensitive to all forage allowance levels and its percentage in the botanical composition was strongly reduced along the experimental period, especially during the dry season (July to September). Forage peanut cv. Mandobi and marandugrass form a more balanced mixture when pre-grazing sward height is maintained shorter than 45 cm. Tropical kudzu is intolerant to intensive grazing management systems when associated to marandugrass.
Palavras-Chave:  Altura da planta; Amendoim forrageiro; Arachis pintoi cv Marandu; Bare ground; Biomasa; Brachiaria brizantha cv Marandu; Cacahuetes forrajeros; Cultivares; Forage peanuts; Leguminosas forrajeras; Pastoreo mixto; Protección herbácea; Rendimiento de los cultivos; Suelo; Terreno desnudo.
Thesagro:  Altura; Biomassa; Brachiaria brizantha; Capim Brachiaria; Composição botânica; Kudzu; Leguminosa forrageira; Pueraria phaseoloides; Rendimento; Rotação de cultura; Solo; Variedade resistente.
Thesaurus Nal:  Arachis pintoi; Biomass; Crop yield; Cultivars; Forage legumes; Height; Mixed grazing; Soil; Sward; Urochloa brizantha.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57903/1/24244.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC24244 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/10/2014
Data da última atualização:  03/10/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MATOS, A.; DEL AGUILA, E. M.; COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L.; PENTEADO, M. S.; TORREZAN, R.; DELIZA, R.; OLIVEIRA, E. M. M.; PASCHOALIN, V. M. F.
Afiliação:  ANDREA MATOS DOS SANTOS, CNPS; EDUARDO MERE DEL AGUILA, UFRJ; SIMONE DUARTE DE OLIVEIRA COSTA, CTAA; ANA LUCIA PENTEADO, CTAA; MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; RENATA TORREZAN, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; VANIA MARGARET FLOSI PASCHOALIN, UFRJ.
Título:  Quality assessment of soy milk: RR® event traceability, detection of Salmonella enteritidis and sensory analysis.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CHEM RIO SYMPOSIUM, 14., 2014, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: UFRJ, Instituto de Química, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to produce hydrosoluble soybean extract ? soy milk, through the processing of organic, conventional and transgenic ? RR® soybeans and to evaluate the analysis sensory affective of product, the RR® traceability and the microbiological quality through the technique of q-PCR SYBR Green®.
Palavras-Chave:  Análise sensorial.
Thesagro:  Leite de Soja.
Thesaurus NAL:  Salmonella Enteritidis.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/109491/1/2014-038.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12313 - 1UPCRA - PP2014/0382014.00038
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