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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
31/10/2005 |
Data da última atualização: |
29/06/2009 |
Autoria: |
PAULA, J. E. de. |
Título: |
Caracterização anatômica da madeira de espécies nativas do Cerrado, visando sua utilização na produção de energia. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Cerne, Lavras, v. 11, n. 1, p. 90-100, jan./mar. 2005. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Amargoso; Anatomia da madeira; Espécie florestal; Lindackeria paraensis; Pau d'arco cabeludo; Salveria convallariodora; Swartzia flaemingii; Vataifrea macrocarpa; Zeyhera tuberculosa. |
Thesagro: |
Bacuri; Cerrado; Energia; Espécie Nativa; Farinha Seca; Faveira; Folha Larga; Jacarandá; Parkia Platycephala; Platonia Insignis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00986naa a2200337 a 4500 001 1311663 005 2009-06-29 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAULA, J. E. de 245 $aCaracterização anatômica da madeira de espécies nativas do Cerrado, visando sua utilização na produção de energia. 260 $c2005 650 $aBacuri 650 $aCerrado 650 $aEnergia 650 $aEspécie Nativa 650 $aFarinha Seca 650 $aFaveira 650 $aFolha Larga 650 $aJacarandá 650 $aParkia Platycephala 650 $aPlatonia Insignis 653 $aAmargoso 653 $aAnatomia da madeira 653 $aEspécie florestal 653 $aLindackeria paraensis 653 $aPau d'arco cabeludo 653 $aSalveria convallariodora 653 $aSwartzia flaemingii 653 $aVataifrea macrocarpa 653 $aZeyhera tuberculosa 773 $tCerne, Lavras$gv. 11, n. 1, p. 90-100, jan./mar. 2005.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Volume |
Status |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
11/08/2021 |
Data da última atualização: |
12/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BERNDT, A.; ABDALLA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; A. L. ABDALLA, Universidade de São Paulo; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Greenhouse gases in animal agriculture: science supporting practices. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 14, n. S3, p. s425-s426, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S1751731120001810 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editorial. |
Conteúdo: |
The populational growth, the increase of demand for livestock product, the technological progress, the changes in income distribution, concerns related to climate change and environment have been driving the scientific community to develop knowledge regarding sustainable animal agriculture. Climate change represents a significant threat, with an estimated increase of the average global temperature at the end of the 21st century (compared with 1980 to 1999) between 1.8°C (B1 scenario) and 4.0°C (A1FI scenario) (IPCC, 2007). This shift in temperature represents a direct and indirect impact on agriculture systems as well as on human and animal health. Animal agriculture sustainable production systems can present key solutions in a changing climate, at the same time as reducing its impact so as not to aggravate it further (Gaughan et al., 2019). |
Palavras-Chave: |
Pecuária sustentável. |
Thesagro: |
Bovino; Efeito Estufa; Gado Leiteiro; Gás; Metano; Mudança Climática. |
Thesaurus NAL: |
Climate change; Dairy cattle; Greenhouse effect; Methane. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01684naa a2200301 a 4500 001 2133500 005 2021-08-12 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/S1751731120001810$2DOI 100 1 $aBERNDT, A. 245 $aGreenhouse gases in animal agriculture$bscience supporting practices.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aEditorial. 520 $aThe populational growth, the increase of demand for livestock product, the technological progress, the changes in income distribution, concerns related to climate change and environment have been driving the scientific community to develop knowledge regarding sustainable animal agriculture. Climate change represents a significant threat, with an estimated increase of the average global temperature at the end of the 21st century (compared with 1980 to 1999) between 1.8°C (B1 scenario) and 4.0°C (A1FI scenario) (IPCC, 2007). This shift in temperature represents a direct and indirect impact on agriculture systems as well as on human and animal health. Animal agriculture sustainable production systems can present key solutions in a changing climate, at the same time as reducing its impact so as not to aggravate it further (Gaughan et al., 2019). 650 $aClimate change 650 $aDairy cattle 650 $aGreenhouse effect 650 $aMethane 650 $aBovino 650 $aEfeito Estufa 650 $aGado Leiteiro 650 $aGás 650 $aMetano 650 $aMudança Climática 653 $aPecuária sustentável 700 1 $aABDALLA, A. L. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 773 $tAnimal$gv. 14, n. S3, p. s425-s426, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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