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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
15/02/2012 |
Data da última atualização: |
05/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARRARA, V. da S.; AMADO, C. B.; MELO, J. O. de; MANDARINO, J. M. G.; CORTEZ, D. A. G. |
Afiliação: |
VANESSA DA SILVA CARRARA, UEM; CIOMAR BERSANI AMADO, UEM; JULIANA OLIVEIRA DE MELO, UEM; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; DIÓGENES APARÍCIO GARCIA CORTEZ, UEM. |
Título: |
Evaluation of soybean methanol fraction on acute inflammation. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Medicinal Food, v. 14, n. 12, p. 1570-1575, 2011. |
DOI: |
10.1089/jmf.2010.0320 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soybeans have been of interest of researchers because of the presence of isoflavones, a subclass of flavonoids, which have demonstrated anti-inflammatory activity. The aim of this study was investigate the anti-inflammatory activity of the methanol fraction from soybean, which contains mainly isoflavone glucosides and malonylglucosides. The anti-inflammatory activity of the methanol fraction from soybean was studied using croton oil?induced mouse ear edema and carrageenan-induced pleurisy models. The methanol fraction inhibited the ear edema in a dose-dependent manner: 0.625 mg/kg by 44.23% (P < .05), 1.25 mg/kg by 60.68% (P < .01), and 2.5 mg/kg by 65.68% (P < .01). Myeloperoxidase enzyme activity was reduced at the dose of 2.5 mg/kg (64.79%, P < .05). No effects were seen on carrageenan-induced pleurisy at different doses of the methanol fraction (100 or 400 mg/kg). These results demonstrated that the methanol fraction containing conjugated isoflavones showed topical anti-inflammatory activity. There was no acute toxicity in Swiss mice after oral administration of the fraction, at doses of 1,000, 2,000, 3,000, and 4,000 mg/kg. |
Thesagro: |
Antiinflamatório; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Acute toxicity; Anti-inflammatory activity; Isoflavones; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
09/04/2013 |
Data da última atualização: |
09/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
BENAVIDES, M. V.; SÁ, GIZELE LIMA de; SACCO, A. M. S. |
Afiliação: |
MAGDA VIEIRA BENAVIDES, CPPSUL; GIZELE LIMA DE SÁ, BOLSISTA URCAMP; ANA MARIA SASTRE SACCO, CPPSUL. |
Título: |
Resposta imune dos bovinos frente à infecção por Babesia bovis. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2006. |
Páginas: |
30 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(Embrapa Pecuária Sul. Documentos, 60). |
ISSN: |
0103-376X |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resposta imune; Imunidade idade-dependente; Imunidade inata e adquirida; Interação tipo de resposta x tempo de infecção - algumas hipóteses; Fatores relacionados a anemia; Aplicações. |
Palavras-Chave: |
Sanidade. |
Thesagro: |
Bovino. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/81077/1/DC-60.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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