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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/06/2015
Data da última atualização:  12/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BONFIM, R. C.; MACHADO, J. DA S.; MATHIAS, S. P.; ROSENTHAL, A.
Afiliação:  ROSIANE COSTA BONFIM, UFRRJ; JESSICA DA SILVA MACHADO, UFRRJ; SIMONE PEREIRA MATHIAS, UFRRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA.
Título:  Aplicação de transglutaminase microbiana em produtos cárneos processados com teor reduzido de sódio.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, Santa Maria, v. 45, n. 6, p. 1133-1138, jun., 2015.
ISSN:  0103-8478
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cross-link; Fabricantes de estrutura; Pontes-cruzadas; Redução de sódio; Sodium reduction; Structure makers.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12749 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  17/05/2024
Data da última atualização:  17/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  CLARO, F. C.; LIMA, G. G. de; LIMA, T. A. M. de; HANSEL, F. A.; MATOS, M.; AVELINO, F.; OLIVEIRA, D. R.; LOMONACO, D.; MAGALHAES, W. L. E.
Afiliação:  FRANCINE C. CLARO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; GABRIEL G. DE LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; TIELIDY A. M. DE LIMA, TECHNOLOGICAL UNIVERSITY OF THE SHANNON; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; MAILSON MATOS, SENAI; FRANCISCO AVELINO, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO CEARÁ; DAVI R. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; DIEGO LOMONACO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF.
Título:  Characterisation of laccase-mediated lignin polymerisation: implications for molecular weight, thermal stability, and electrical properties.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Biomass Conversion and Biorefinery, 2023.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1007/s13399-023-05040-9
Idioma:  Português
Notas:  First online.
Conteúdo:  Kraft lignin was oligomerised using a bulk laccase solution in varying amounts of buffer and ethanol solvents. The activity of laccase and kinetic parameters was analysed by adjusting the buffer pH and ethanol:buffer ratio. The qualitative weighted average molecular weight (Mw) distribution showed significant variation when ethanol (40:60) solvent was used. GPC analysis confirmed the presence of fractions with higher molecular weight, where the Mw after 30 min was 7859, compared to 90 min in the buffer medium, where M w was only 1779. These condensed units exhibited lower antioxidant values, characteristic of a polymerisation reaction. Py-GC/MS analysis demonstrated that the sample with the highest molecular weight displayed increased G-type lignin units and higher levels of polysaccharides residue compared to the original kraft lignin. The addi- tion of ethanol as a green solvent, mixed with buffer, resulted in a 4.4-fold increase in M w compared to buffer alone. These findings highlight the advantageous role of ethanol as a medium to obtain lignin units with high molecular weight.
Palavras-Chave:  Electric conduction; Kraft lignin; Laccase polymerisation; Lignin polymerisation.
Thesagro:  Etanol; Lignina.
Thesaurus NAL:  Antioxidants.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58936 - 1UPCAP - DD
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