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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  12/02/1992
Data da última atualização:  09/06/2017
Autoria:  CARVALHO, L. O. D. de M.; NASCIMENTO, C. N. B. do; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.
Afiliação:  LUIZ OCTAVIO DANIN DE MOURA CARVALHO, CPATU; CRISTO NAZARÉ BARBOSA DO NASCIMENTO, CPATU; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU.
Título:  Sistema de produção de bubalinos para leite e carne.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1981.
Páginas:  32 p.
Descrição Física:  il.
Série:  (EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 16).
Idioma:  Português
Conteúdo:  E apresentado um sistema de produção de bubalinos para leite e carne, envolvendo melhoramento, manejo, alimentação, nutrição, sanidade, instalações, comercialização e cálculo econômico. O sistema revela um lucro superior a cinco milhões de cruzeiros por ano para um rebanho de 492,6 unidades animais, incluíndo 240 vacas.
Palavras-Chave:  1; 2; Bubalino; Bubalino de corte; Bubalino leiteiro; Bubalinos de corte-Sistemas de produção; Bubalinos de leite-Sistemas de produção; Buffalo; Economy; Feed; Health; Instalação; Installation; Management; Production system; Production systems; Sanidade; Sistema.
Thesagro:  Alimentação; Bubalus Bubalis; Búfalo; Carne; Economia; Leite; Manejo; Melhoramento; Nutrição; Pecuária; Produção; Sistema de Produção.
Thesaurus Nal:  breeding; buffaloes; meat; milk; nutrition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33537/1/CPATU-CirTec16.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE30887 - 1EMBFL - --06337CPATU06337
AI-SEDE30887 - 2EMBFL - --06337CPATU06337
CNPGL1512 - 1EMBFL - --1617 P.941617
CPAA15502 - 1EMBFL - --FOL1572FOL1572
CPAC17192 - 1EMBFL - --FOL1457FOL1457
CPAF-AP1270 - 1EMBFL - PP0053300533
CPAF-RO9277 - 1EMBFL - --FOL-394FOL-394
CPAF-RR8164 - 1EMBFL - --ANIM-Bubalin - 034CPATUBUBA - 034
CPAMN12740 - 1EMBFL - --FOL 2212FOL 2212
CPAP50123 - 1EMBFL - PPFL04190419
CPATU8725 - 1UMTFL - PP0460504605
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  19/07/2018
Data da última atualização:  05/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  SANTOS, A. S. de O. dos; MEURER, V. M.; COSTA, F. F.; PAIVA, I. M. de; FOGAÇA, G. N.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.
Afiliação:  Alessa Siqueira de O. dos Santos; Vaneida Maria Meurer; Fabiano Freire Costa; Igor Moura de Paiva; Gisele Nogueira Fogaça; ANTÔNIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Marco Antonio Moreira Furtado; Marta Fonseca Martins.
Título:  Major goat milk protein: Separation and characterization by "lab-on-a-chip" microfluidic electrophoresis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Boletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 35, n. 2, jul./dez. 2017.
DOI:  10.5380/bceppa.v35i2.60308
Idioma:  Inglês
Notas:  Boletim do CEPPA.
Conteúdo:  This work presents the electrophoretic profile of goat and cow milk samples and their mixtures using microfluidic and conventional electrophoresis. The microfluidic method allowed the separation of the major caseins from milk, excepting the goat kappa-casein. Besides, the major whey proteins were separated with perfect distinction of A and B beta-lactoglobulin variants. Comparing to SDS-PAGE, a variation in the molecular weight was observed in all milk proteins. However, A and B beta-lactoglobulin variants could not be isolated using SDS-PAGE. Although urea-PAGE did not show high resolution among whey proteins, y-, k-, beta-, and alpha-caseins were clearly identified. This method also showed a lower limit detection of cow milk in mixture samples than the "lab-on-a-chip" electrophoresis. In both methods, the highest linearity obtained from plotting total percentage against cow milk concentration was observed by using cow ?s1-casein (R2 = 0.986 and R² = 0.973). This result indicates that microfluidic electrophoresis is an effective tool to detect the presence of some proteins in goat and cow milk, and in mixtures. Microfluidic chip technology might will complement the current methods for analyzing milk proteins, highlighting its speed amount of reagents and whey protein separation, which showed a better result than urea or SDS-PAGE
Palavras-Chave:  Cow milk; Protein quantification.
Thesaurus NAL:  Alpha-casein; Beta-casein; Kappa-casein; Milk proteins; Polyacrylamide; Urea.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC37225 - 1UPCAP - DD
CNPGL24316 - 1UPCAP - DD
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