|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
12/02/1992 |
Data da última atualização: |
09/06/2017 |
Autoria: |
CARVALHO, L. O. D. de M.; NASCIMENTO, C. N. B. do; LOURENÇO JUNIOR, J. de B. |
Afiliação: |
LUIZ OCTAVIO DANIN DE MOURA CARVALHO, CPATU; CRISTO NAZARÉ BARBOSA DO NASCIMENTO, CPATU; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU. |
Título: |
Sistema de produção de bubalinos para leite e carne. |
Ano de publicação: |
1981 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1981. |
Páginas: |
32 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 16). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
E apresentado um sistema de produção de bubalinos para leite e carne, envolvendo melhoramento, manejo, alimentação, nutrição, sanidade, instalações, comercialização e cálculo econômico. O sistema revela um lucro superior a cinco milhões de cruzeiros por ano para um rebanho de 492,6 unidades animais, incluíndo 240 vacas. |
Palavras-Chave: |
1; 2; Bubalino; Bubalino de corte; Bubalino leiteiro; Bubalinos de corte-Sistemas de produção; Bubalinos de leite-Sistemas de produção; Buffalo; Economy; Feed; Health; Instalação; Installation; Management; Production system; Production systems; Sanidade; Sistema. |
Thesagro: |
Alimentação; Bubalus Bubalis; Búfalo; Carne; Economia; Leite; Manejo; Melhoramento; Nutrição; Pecuária; Produção; Sistema de Produção. |
Thesaurus Nal: |
breeding; buffaloes; meat; milk; nutrition. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33537/1/CPATU-CirTec16.pdf
|
Marc: |
LEADER 01784nam a2200577 a 4500 001 1378782 005 2017-06-09 008 1981 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCARVALHO, L. O. D. de M. 245 $aSistema de produção de bubalinos para leite e carne. 260 $aBelém, PA: EMBRAPA-CPATU$c1981 300 $a32 p.$cil. 490 $a(EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 16). 520 $aE apresentado um sistema de produção de bubalinos para leite e carne, envolvendo melhoramento, manejo, alimentação, nutrição, sanidade, instalações, comercialização e cálculo econômico. O sistema revela um lucro superior a cinco milhões de cruzeiros por ano para um rebanho de 492,6 unidades animais, incluíndo 240 vacas. 650 $abreeding 650 $abuffaloes 650 $ameat 650 $amilk 650 $anutrition 650 $aAlimentação 650 $aBubalus Bubalis 650 $aBúfalo 650 $aCarne 650 $aEconomia 650 $aLeite 650 $aManejo 650 $aMelhoramento 650 $aNutrição 650 $aPecuária 650 $aProdução 650 $aSistema de Produção 653 $a1 653 $a2 653 $aBubalino 653 $aBubalino de corte 653 $aBubalino leiteiro 653 $aBubalinos de corte-Sistemas de produção 653 $aBubalinos de leite-Sistemas de produção 653 $aBuffalo 653 $aEconomy 653 $aFeed 653 $aHealth 653 $aInstalação 653 $aInstallation 653 $aManagement 653 $aProduction system 653 $aProduction systems 653 $aSanidade 653 $aSistema 700 1 $aNASCIMENTO, C. N. B. do 700 1 $aLOURENÇO JUNIOR, J. de B.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
19/07/2018 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SANTOS, A. S. de O. dos; MEURER, V. M.; COSTA, F. F.; PAIVA, I. M. de; FOGAÇA, G. N.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. |
Afiliação: |
Alessa Siqueira de O. dos Santos; Vaneida Maria Meurer; Fabiano Freire Costa; Igor Moura de Paiva; Gisele Nogueira Fogaça; ANTÔNIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Marco Antonio Moreira Furtado; Marta Fonseca Martins. |
Título: |
Major goat milk protein: Separation and characterization by "lab-on-a-chip" microfluidic electrophoresis. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Boletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 35, n. 2, jul./dez. 2017. |
DOI: |
10.5380/bceppa.v35i2.60308 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Boletim do CEPPA. |
Conteúdo: |
This work presents the electrophoretic profile of goat and cow milk samples and their mixtures using microfluidic and conventional electrophoresis. The microfluidic method allowed the separation of the major caseins from milk, excepting the goat kappa-casein. Besides, the major whey proteins were separated with perfect distinction of A and B beta-lactoglobulin variants. Comparing to SDS-PAGE, a variation in the molecular weight was observed in all milk proteins. However, A and B beta-lactoglobulin variants could not be isolated using SDS-PAGE. Although urea-PAGE did not show high resolution among whey proteins, y-, k-, beta-, and alpha-caseins were clearly identified. This method also showed a lower limit detection of cow milk in mixture samples than the "lab-on-a-chip" electrophoresis. In both methods, the highest linearity obtained from plotting total percentage against cow milk concentration was observed by using cow ?s1-casein (R2 = 0.986 and R² = 0.973). This result indicates that microfluidic electrophoresis is an effective tool to detect the presence of some proteins in goat and cow milk, and in mixtures. Microfluidic chip technology might will complement the current methods for analyzing milk proteins, highlighting its speed amount of reagents and whey protein separation, which showed a better result than urea or SDS-PAGE |
Palavras-Chave: |
Cow milk; Protein quantification. |
Thesaurus NAL: |
Alpha-casein; Beta-casein; Kappa-casein; Milk proteins; Polyacrylamide; Urea. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02340naa a2200325 a 4500 001 2093410 005 2019-04-05 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5380/bceppa.v35i2.60308$2DOI 100 1 $aSANTOS, A. S. de O. dos 245 $aMajor goat milk protein$bSeparation and characterization by "lab-on-a-chip" microfluidic electrophoresis.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aBoletim do CEPPA. 520 $aThis work presents the electrophoretic profile of goat and cow milk samples and their mixtures using microfluidic and conventional electrophoresis. The microfluidic method allowed the separation of the major caseins from milk, excepting the goat kappa-casein. Besides, the major whey proteins were separated with perfect distinction of A and B beta-lactoglobulin variants. Comparing to SDS-PAGE, a variation in the molecular weight was observed in all milk proteins. However, A and B beta-lactoglobulin variants could not be isolated using SDS-PAGE. Although urea-PAGE did not show high resolution among whey proteins, y-, k-, beta-, and alpha-caseins were clearly identified. This method also showed a lower limit detection of cow milk in mixture samples than the "lab-on-a-chip" electrophoresis. In both methods, the highest linearity obtained from plotting total percentage against cow milk concentration was observed by using cow ?s1-casein (R2 = 0.986 and R² = 0.973). This result indicates that microfluidic electrophoresis is an effective tool to detect the presence of some proteins in goat and cow milk, and in mixtures. Microfluidic chip technology might will complement the current methods for analyzing milk proteins, highlighting its speed amount of reagents and whey protein separation, which showed a better result than urea or SDS-PAGE 650 $aAlpha-casein 650 $aBeta-casein 650 $aKappa-casein 650 $aMilk proteins 650 $aPolyacrylamide 650 $aUrea 653 $aCow milk 653 $aProtein quantification 700 1 $aMEURER, V. M. 700 1 $aCOSTA, F. F. 700 1 $aPAIVA, I. M. de 700 1 $aFOGAÇA, G. N. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aFURTADO, M. A. M. 700 1 $aMARTINS, M. F. 773 $tBoletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiba$gv. 35, n. 2, jul./dez. 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|