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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
02/04/2012 |
Data da última atualização: |
10/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
JOELE, M. R. S. P.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; FATURI, C.; NAHUM, B. de S.; GARCIA, A. R.; RODRIGUES, A. M. da C.; NERES, L. de S. |
Afiliação: |
MARIA REGINA SARKIS PEIXOTO JOELE, IFPA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, UEPA; CRISTIAN FATURI, UFRA; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPATU; ANTONIO MANOEL DA CRUZ RODRIGUES, UFPA; LILAINE DE SOUSA NERES, PIBIC/CNPQ/UEPA/CCNT. |
Título: |
Produção e avaliação da qualidade da carne de búfalos criados em sistemas silvipastoril e tradicional na Amazônia Oriental. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Higiene Alimentar, v. 25, n. 194/195, p. 281-283, mar./abr. 2011. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Encarte. V Congresso Latinoamericano e XI Congresso Brasleiro de Higienistas de Alimentos. O alimento nas próximas décadas: produzir sem agredir: anais. Salvador, 2011. |
Palavras-Chave: |
Agroindústria; Avaliação da carne; Subprodutos. |
Thesagro: |
Produto de Origem Animal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
15/08/2022 |
Data da última atualização: |
15/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; MARTINS, C. R.; ZANDONÁ, R. R.; SCHIAVON, A. V.; FARIAS, P. C. de M. |
Afiliação: |
ROSELI DE MELLO FARIAS; CAROLINE FARIAS BARRETO; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; RENAN RICARDO ZANDONÁ; ANDRESSA VIGHI SCHIAVON; PAULO CELSO DE MELLO FARIAS. |
Título: |
Chemical thinning of "Sensação" peach trees. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, v. 13, e3686, 2022. |
Páginas: |
6 p. |
ISSN: |
2177-5133 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Peach tree thinning is essential for harvesting quality fruits and maintaining balanced fruit production for several years. Manual thinning of peach trees requires a large workforce, thereby increasing the production costs. Chemical thinning may be an alternative solution, but its efficiency depends on the dose of the chemical and plant species. This study aimed to evaluate the effect of different concentrations of metamitron on the chemical thinning of peach trees in southern Brazil. The experiment was carried out in a commercial orchard of peach cultivar ?Sensação? in Morro Redondo, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil. Different metamitron concentrations100 mg L-1, 200 mg L-1, 300 mg L-1, and 400 mg L-1were applied, and manual thinning was carried out 40 days after full bloom (DAFB) and to the treatment where the plants had no thinning. Fruit abscission, effective fructification, total number of plants per plant, production per plant, mean mass, and fruit diameter were evaluated. Applications of 300 and 400 mg L-1 metamitron 40 DAFB promoted high fruit abscission, in addition to decreasing the number of fruits and production. In contrast, applications of 100 and 200 mg L-1 of metamitron 40 DAFB was as efficient in thinning as manual thinning practice with respect to fruit production and fruit mass and its diameter. |
Palavras-Chave: |
Cultivar Sensação. |
Thesagro: |
Pêssego; Prunus Persica; Raleio. |
Thesaurus NAL: |
Metamitron. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145428/1/Artigo-Chemical-thinning-of-Sensacao-peach-trees.pdf
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Marc: |
LEADER 02029naa a2200265 a 4500 001 2145428 005 2022-08-15 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2177-5133 100 1 $aFARIAS, R. de M. 245 $aChemical thinning of "Sensação" peach trees.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a6 p. 520 $aPeach tree thinning is essential for harvesting quality fruits and maintaining balanced fruit production for several years. Manual thinning of peach trees requires a large workforce, thereby increasing the production costs. Chemical thinning may be an alternative solution, but its efficiency depends on the dose of the chemical and plant species. This study aimed to evaluate the effect of different concentrations of metamitron on the chemical thinning of peach trees in southern Brazil. The experiment was carried out in a commercial orchard of peach cultivar ?Sensação? in Morro Redondo, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil. Different metamitron concentrations100 mg L-1, 200 mg L-1, 300 mg L-1, and 400 mg L-1were applied, and manual thinning was carried out 40 days after full bloom (DAFB) and to the treatment where the plants had no thinning. Fruit abscission, effective fructification, total number of plants per plant, production per plant, mean mass, and fruit diameter were evaluated. Applications of 300 and 400 mg L-1 metamitron 40 DAFB promoted high fruit abscission, in addition to decreasing the number of fruits and production. In contrast, applications of 100 and 200 mg L-1 of metamitron 40 DAFB was as efficient in thinning as manual thinning practice with respect to fruit production and fruit mass and its diameter. 650 $aMetamitron 650 $aPêssego 650 $aPrunus Persica 650 $aRaleio 653 $aCultivar Sensação 700 1 $aBARRETO, C. F. 700 1 $aMARTINS, C. R. 700 1 $aZANDONÁ, R. R. 700 1 $aSCHIAVON, A. V. 700 1 $aFARIAS, P. C. de M. 773 $tComunicata Scientiae$gv. 13, e3686, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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