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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  21/12/2020
Data da última atualização:  21/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PANZIERA, W.; LIMA, C. L. R. de; MOURA-BUENO, J. M.; PAULETTO, E. A.; SILVA, S. D. dos A. e; TIMM, L. C.; STUMPF, L.
Afiliação:  WILDON PANZIERA, UFPEL; CLÁUDIA LIANE RODRIGUES DE LIMA, UFPEL; JEAN MICHEL MOURA-BUENO, UFSM; ELOY ANTONIO PAULETTO, UFPEL; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT; LUIS CARLOS TIMM, UFPEL; LIZETE STUMPF, UFPEL.
Título:  Spatial variability of soil physical attributes in sugarcane using different row spacings.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 14, n. 09, p. 1399-1404, 2020.
ISSN:  1835-2707
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to determine the impact of harvesting traffic by evaluating the spatial variability of soil physical attributes on a clayey Oxisol under sugarcane cultivation using different row spacing. Two areas of sugarcane production (RB855156 genotype) were planted in autumn 2013, both using conventional planting systems. Treatments were either sugarcane cultivated using: (i) single-row spacing (SR) of 1.50 m; or (ii) double-row spacing (DR) of 0.40 × 1.50 m. Areas using SR spacing occupied a total of 6 ha areas using DR spacing occupied a total of 2 ha. Assessments of soil physical attributes were performed during the summer of 2016 after the second harvest. Soil measurements in each area were done at 100 points using a grid design with dimensions of 10 m long by 5 m wide. Soil sampling was taken from the 0.00-0.10 m layer, from points distributed along the planted row and the machine?s wheel track. The following soil physical attributes were assessed: bulk density, total porosity, macroporosity, microporosity, soil penetration resistance, and water contentat field capacity. Bd and PR in the single-row spacing showed critical values for adequate sugarcane root development. The highest spatial variability of PR and Ma was found in double-row spacing, however, this spacing arrangement promoted a better soil physical conditions.
Thesagro:  Cana de Açúcar.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219503/1/Panzieira-et-al.2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21770 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  08/10/2013
Data da última atualização:  17/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  INÁCIO, M. R. C.; LIMA, K. M. G. de; LOPES, V. G.; PESSOA, J. D. C.; TEIXEIRA, G. H. de A.
Afiliação:  JOSE DALTON CRUZ PESSOA, CNPDIA.
Título:  Total anthocyanin content determination in intact açaí (euterpe oleracea Mart.) and palmitero-juçara (euterpe edulis Mart.) fruit using near infrared spectroscopy (NIR) and multivariate calibration.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 136, n. 3-4, p. 1160-1164, 2013.
ISSN:  0308-8146
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Calibração multivariada; Multivariate calibration; Net analyte signal; NIRS; Seleção de Variáveis; Sinal analito líquido; Variables selection.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA14624 - 1UPCAP - DDPROCI-13.001312013.00131
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