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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  13/09/2010
Data da última atualização:  09/08/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FONTES, H. R.; LEAL, M. de L. da S. L.
Afiliação:  HUMBERTO ROLLEMBERG FONTES, CPATC.
Título:  Cultivo consorciado de coqueiros híbridos PB-121 com culturas alimentares nos tabuleiros costeiros do Nordeste.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: FEIRA INTERNACIONAL DE FRUTICULTURA IRRIGADA - EXPOFRUIT, 2010, Mossoró. Misturas do Brasil, a origem dos sabores: resumos. Mossoró: COEX, 2010. 1 CD-ROM.
Descrição Física:  Resumo em anais.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Consórico de plata; Resumo em anais; Tabuleiros Costeiros.
Thesagro:  Coco.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29616/1/023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC21710 - 1UPCRA - CDCD146
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  02/12/2021
Data da última atualização:  02/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MARTINS, P. A.; PACHECO, T. F.; CAMARGO, B. R. de; MARCO, J. L. de; SALUM, T. F. C.
Afiliação:  PEDRO ALVES MARTINS, Universidade de Brasília (UnB); THALYTA FRAGA PACHECO, CNPAE; BRENDA RABELLO DE CAMARGO; JANICE LISBOA DE MARCO, Universidade de Brasília (UnB); THAIS FABIANA CHAN SALUM, CNPAE.
Título:  Solid-state fermentation production and characterization of an alkaline lipase from a newly isolated Burkholderia gladioli strain.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Preparative Biochemistry & Biotechnology, 3, p. 1-10, May 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10826068.2021.1910959
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The newly isolated Burkholderia gladioli BRM58833 strain was shown to secrete an alkaline lipase highly active and stable in organic solvents. Lipase production was optimized through the cultivation of the strain by solid-state fermentation in wheat bran. The lipase extraction conditions were also optimized. T. Proteomic analysis revealed the optimized extract is composed of two esterases and three true lipases, showing a preference for long-chain substrates. The highest activity was obtained at 50 °C and pH 9. However, the extract maintained more than 50% of its maximum activity between pH 8.0 and 10.0 and throughout the whole temperature range evaluated (32?70 °C). The enzymes were inhibited by SDS, EDTA, ZnSO4 and FeCl3 and activated by FeSO4, MgCl2 and BaCl2. The lipases conserved their activity when incubated in solvents as acetonitrile, diethyl ether, n-heptane n-hexane, toluene, methanol and t-butanol. The resistance of these lipases to solvents and expressive thermostability when compared to other lipases, reveal their potential both in hydrolysis reactions and in synthesis of esters.
Thesagro:  Fermentação; Lípase.
Thesaurus NAL:  Burkholderia gladioli; Process monitoring; Solid state fermentation.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE3957 - 1UPCAP - DD
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