Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  15/01/2018
Data da última atualização:  09/04/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MONTET, D.; KOUAKOU, A. C.; HAMDOUCHE, Y.; TEYSSIER, C.; RYCHLIK, T.; TATSADJIEU, L. N.; ARCURI, E. F.
Afiliação:  Didier Montet, Centre de Cooperation Internacionale en Recherce Agronomique; Amenan Clémentine Kouakou, University Nangui Abrogoua; Yasmine Hamdouche, Université de Montpellier; Corinne Teyssier, Université de Montpellier; Thomas Rychlik, Poznan University of Life Sciences; Léopold N. Tatsadjieu, Université de Ngaoundéré; EDNA FROEDER ARCURI, CNPGL.
Título:  Geographical origin traceability of foodstuffs using a molecular technique PCR-DGGE.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: MONTET, D.; RAY, R. C. Food traceability and authenticity: analytical techniques. Boca Raton: CRC Press, 2018.
Páginas:  p. 137-154.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Biological bar-code; Food origin; Food products.
Thesaurus Nal:  microbial communities; quality control.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL23871 - 1UPCPL - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  11/03/2022
Data da última atualização:  11/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  PEREIRA, E. S.; RAPHAELLI, C. O.; RADÜNZ, M.; CAMARGO, T. M.; VIZZOTTO, M.
Afiliação:  E. S. PEREIRA; C. O. RAPHAELLI; M. RADÜNZ; T. M. CAMARGO; MARCIA VIZZOTTO, CPACT.
Título:  Biological activity and chemical composition of native fruits.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Agrociencia Uruguay, v. 25, n. NE2, Article 815, 2021.
Páginas:  17 p.
ISSN:  2730-5066
DOI:  10.31285/AGRO.25.815
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazilian native fruit trees have great potential for their use in the food and pharmaceutical industries. Among these, the Myrtaceae family stand out for the diversity of known native fruits, as the case of ?araçazeiro? or cattley guava [Psidium cattleianum], ?pitangueira?, Suriname cherry or Brazilian cherry [Eugenia uniflora], ?gua-bijuzeiro? [Myrcianthes pungens], ?guabirobeira? [Campomanesia xanthocarpa] and ?uvalheira? [Eugenia pyri-formis]. These fruits contain substances of nutritional and potentially functional importance, including dietary fiber, vitamins (especially A and C) and minerals (potassium, iron, manganese, magnesium, calcium, phospho-rus), as well as antioxidant compounds, such as phenolics and carotenoids. The consumption of fruits rich in bioactive compounds and high antioxidant activity has the potential to prevent chronic non-communicable dis-eases such as cancer, diabetes mellitus, dyslipidemias, cardiovascular diseases, and chronic respiratory dis-eases. For example, Suriname cherry and cattley guava fruit extracts showed anti-hyperglycemic, anti-dyslipidemic and antioxidant effects in animal models with insulin resistance, cattley guava also showed anticar-cinogenic, antimicrobial, anti-inflammatory and anti-aging activities. ?Uvaia? has a promising effect as an antimi-crobial agent. In this review, summarized information on the main native fruits of the Myrtaceae is presented, highlighting their composition and biological activities in order to d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fruta nativa.
Thesagro:  Fruta; Myrtaceae; Pesquisa; Saúde.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232378/1/Agrociencia-UY-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22208 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional