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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
06/12/2023 |
Autoria: |
KIRTON, A. H. |
Título: |
Non-nutritional means of manipulating meat quality on the farm. |
Ano de publicação: |
1974 |
Fonte/Imprenta: |
Proceedings Australian Society Animal Production, v. 10, p. 202-210, 1974. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Non-nutritional factors that can be used for manipulating meat quality at the farm level, are discussed. These include hygiene and disease control, age and weight of animal, genetic factors, sex, and physiological factors. Information is available indicating items farmers can control to alter carcass composition with particular reference to fat content. The factors considered, with the possible exception of cattle age, do not appear to exert a major influence on palatability relative to the known importance of post-mortem carcass treatment. The conclusion was reached that the most important factors discouraging the use of available techniques of - manipulating meat quality on the farm are the lack of a simple and clear definition of the quality/qualities of carcasses/meat desired plus an economic incentive to produce such quality. |
Thesagro: |
Carcaça. |
Thesaurus Nal: |
Carcass quality; Meat quality. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01299naa a2200157 a 4500 001 1520873 005 2023-12-06 008 1974 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKIRTON, A. H. 245 $aNon-nutritional means of manipulating meat quality on the farm. 260 $c1974 520 $aAbstract: Non-nutritional factors that can be used for manipulating meat quality at the farm level, are discussed. These include hygiene and disease control, age and weight of animal, genetic factors, sex, and physiological factors. Information is available indicating items farmers can control to alter carcass composition with particular reference to fat content. The factors considered, with the possible exception of cattle age, do not appear to exert a major influence on palatability relative to the known importance of post-mortem carcass treatment. The conclusion was reached that the most important factors discouraging the use of available techniques of - manipulating meat quality on the farm are the lack of a simple and clear definition of the quality/qualities of carcasses/meat desired plus an economic incentive to produce such quality. 650 $aCarcass quality 650 $aMeat quality 650 $aCarcaça 773 $tProceedings Australian Society Animal Production$gv. 10, p. 202-210, 1974.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
05/02/2020 |
Data da última atualização: |
05/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
THEIS, J. da S.; HEIDEN, G.; DURIGON, J.; MAUCH, C. R. |
Afiliação: |
JOAN DA SILVA THEIS; GUSTAVO HEIDEN, CPACT; JAQUELINE DURIGON; CARLOS ROGÉRIO MAUCH. |
Título: |
Mais desperdiçadas do que desconhecidas: partes alimentícias não convencionais na agricultura familiar. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 27.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO UFPEL, 20.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2018, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2018. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi realizar um resgate do conhecimento e utilização de PANC entre agricultores familiares no município de São Lourenço do Sul, enfocando nas partes de plantas convencionais que, normalmente, são desperdiçadas pela população em geral, a fim de realizar um diagnóstico da relação deste público com o aproveitamento integral dos alimentos. |
Palavras-Chave: |
PANC; Planta alimentícia não convencional. |
Thesagro: |
Alimentação; Alimento; Habito Alimentar. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210306/1/CA-04423.pdf
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Marc: |
LEADER 01143nam a2200205 a 4500 001 2119880 005 2020-02-05 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aTHEIS, J. da S. 245 $aMais desperdiçadas do que desconhecidas$bpartes alimentícias não convencionais na agricultura familiar.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 27.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO UFPEL, 20.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2018, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel$c2018 520 $aO objetivo deste trabalho foi realizar um resgate do conhecimento e utilização de PANC entre agricultores familiares no município de São Lourenço do Sul, enfocando nas partes de plantas convencionais que, normalmente, são desperdiçadas pela população em geral, a fim de realizar um diagnóstico da relação deste público com o aproveitamento integral dos alimentos. 650 $aAlimentação 650 $aAlimento 650 $aHabito Alimentar 653 $aPANC 653 $aPlanta alimentícia não convencional 700 1 $aHEIDEN, G. 700 1 $aDURIGON, J. 700 1 $aMAUCH, C. R.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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