Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  24/09/1996
Data da última atualização:  09/09/2009
Autoria:  POSTGATE, J. R.
Título:  Chemistry and biochemistry of nitrogen fixation.
Ano de publicação:  1971
Fonte/Imprenta:  London: Plenum Press, 1971.
Páginas:  326 p.
ISBN:  306-30459-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The background. Properties of the enzyme system in leguminous plants. The properties of dinitrogen. Modes of reaction of dinitrogen. A possible mechanism for biological N two. Dinitrogen complexes and nitrogen fixation. Terminal-dinitrogen complexes. Bridging-dinitrogen complexes. Fixation by free-living micro-organisms: Extraction, purification and properties of the enzymes. Cofactors in N two fixation. Kinetics of N two fixation. Metabolic schemes for N two fixation. Fixation by free-living microbes: Physiology. The reductive character of N two - fixation. The need for ATP. The need for iron and molybdenum. Physiological chemistry of symbiotic nitrogen fixation by legumes. The symbiotic association. Spacific mineral requirements. Leghemoglobin. The nitrogenase system. Electron transport. Physiological chemistry of non-leguminous symbiosis. Biological aspects of non-leguminous symbiosis. Physiological and biochemical aspects of nitrogen fixation in true root-nodule symbiosis. Physiological and biochemical aspects of nitrogen fixation in superficial root-nodule symbiosis. Physiological ecology og N two fixation by non-legumes. Speculations on the evolution of symbiotic nitrogen fixation in root-nodule and foliar symbiosis of non-legumes.
Palavras-Chave:  Fixação; fixation.
Thesagro:  Bioquímica; Nitrogênio.
Thesaurus Nal:  biochemistry; nitrogen.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB24730 - 1ADDLV - --1980.00591980.00059
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  17/01/2018
Data da última atualização:  18/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  REIS, C. L. B.; SILVA, L. M. A. e; RODRIGUES, T. H. S.; FÉLIX, A. K. N.; SANTIAGO-AGUIAR, R. S. de; CANUTO, K. M.; ROCHA, M. V. P.
Afiliação:  Carla Luzia Borges Reis, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia Química.; LORENA MARA ALEXANDRE E SILVA, CNPAT; TIGRESSA HELENA SOARES RODRIGUES, CNPAT; Anne Kamily Nogueira Félix, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia Química.; Rílvia Saraiva de Santiago-Aguiar, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia Química.; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; Maria Valderez Ponte Rocha, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia Química.
Título:  Pretreatment of cashew apple bagasse using protic ionic liquids: Enhanced enzymatic hydrolysis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Bioresource Technology, v. 224, p. 694-701, 2017.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Bagasseira de maçã de caju; Carboidratos; Cashew apple bagasse; Cellulose digestibility; Digestibilidade de celulose; Líquido iónico prótico; Protic ionic liquid; Reuse; Reuso.
Thesaurus NAL:  Carbohydrates.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT15393 - 1UPCAP - DD2018.038
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional