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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  21/05/2024
Data da última atualização:  21/05/2024
Autoria:  GIRARDET, J.-M.; SAULNIER, F.; GAILLARD, J.-L.; RAMET, J.-P.; HUMBERT, G.
Afiliação:  JEAN-MICHEL GIRARDET; FRANCK SAULNIER; JEAN-LUC GAILLARD; JEAN-PAUL RAMET; GÉRARD HUMBERT.
Título:  Camel (camelus dromedarius) milk PP3: evidence for an insertion in the amino-terminal sequence of the camel milk whey protein.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Biochemistry and Cell Biology, v. 78, n. 1, p. 19-26, 2000.
DOI:  10.1139/o99-067.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The camel (camelus dromedarius) milk proteose peptone 3 (PP3) was purified successively by size exclusion fast protein liquid chromatography and reversed phase high performance liquid chromatography and then characterized by amino acid residue composition determination and chemical microsequencing after CNBr or trypsin cleavages. In comparison with the previously reported structure of camel milk whey protein, the camel PP3 contains an insertion in the N-terminal region which has approximately 24 residues, whereas the remaining C-terminal regions of these two homologous proteins are essentially identical. The camel PP3 seems to contain a potential O-glycosylation site localized in this insertion and 2 or 3 phosphorylated serine residues. PP3 belongs to the glycosylation-dependent cell adhesion molecule 1 (GlyCAM-1) family and could therefore play an immunological role in the camel or its suckling young. Résumé: Le composant 3 des protéoses-peptones (PP3) du lait de chamelle (camelus dromedarius) a été purifié par chromatographie FPLC d'exclusion stérique suivie d'une étape de chromatographie en phase inverse. La protéine a été clivée soit chimiquement par le CNBr, soit enzymatiquement par la trypsine puis caractérisée par analyse de sa composition en résidus d'acides aminés et par microséquençage chimique. Par comparaison avec la protéine du lactosérum de lait de chamelle (camel milk whey protein) dont la structure a été précédemment décrite, la région N-terminale d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amino Acid Sequence; Molecular sequence data; Peptide fragments; Whey Proteins.
Thesaurus Nal:  Camelus; Casein; Chemistry; Glycoproteins; Milk proteins; Peptide mapping; Sequence analysis.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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CNPC40814 - 1ADDAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, O. S. de; BEZERRA, J. E. S.; CAMPOS, T. G. da S. Adubacao do algodoeiro herbaceo. Campina Grande: EMBRAPA-CNPA, 1984. 21p. (EMBRAPA.CNPA. Documentos, 30).
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFREIRE, E. C.; CARVALHO, O. S. de; BARREIRO NETO, E. C. Problemas da cotonicultura na regiao setentrional do Brasil X esforcos de pesquisa agricola. Campina Grande: EMBRAPA-CNPA, 1986. 11p Trabalho apresentado a 45. Reuniao do CCIA e I Reuniao Latino Americana do Algodao em Buenos Aires.
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, O. R. R. F. da; CARVALHO, O. S. de; LIMA SOBRINHO, D. de S.; MEDEIROS, J. da C.; CAMPOS, T. G. da S. Equipamentos desenvolvidos para a cultura do algodao. Campina Grande: EMBRAPA-CNPA, s.d 3p.
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, O. R. R. F.; SOFIATTI, V.; CARVALHO, O. S. de; BELTRÃO, N. E. de M.; CARVALHO, W. V.; MEDEIROS, J. da C.; LIMA NETO, G. R. de; MAGNUM, F. Pequenos equipamentos para a semeadura do gergelim. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2007. 4 p. (Circular Técnica, 114)
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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5.Imagem marcado/desmarcadoPIMENTEL, C. R. M.; BANDEIRA, C. T.; JESUS, F. M. M. de; CRISOSTOMO, J. R.; BEZERRA, J. E. S.; SILVA, M. J. da; SILVA, O. R. R. F. da; CARVALHO, O. S. de; VIEIRA, R. de M. Sistema de produção para o algodoeiro herbáceo irrigado. Campina Grande: EMBRAPA-CNPA, 1982. 11p. (EMBRAPA.CNPA. Circular tecnica, 07).
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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