Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/10/2019
Data da última atualização:  28/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, A. M. de S.; FARIAS, D. R. B. de; QUEIROZ, B. B. de; NOBRE, M. S. de C.; CAVALCANTI, M. T.; FIGUEIREDO, H. O. S.; SANTOS, K. M. O. dos; MEDEIROS, A. C. D.; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  Áurea Marcela de Souza Pereira, UEPB; UFPE; Daniely Rayane Bezerra de Farias, UEPB; Blenda Brito de Queiroz, UEPB; Michelangela Suelleny de Caldas Nobre, UEPB; UFPE; Mônica Tejo Cavalcanti, Universidade Federal de Campina Grande; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; Ana Claudia Dantas de Medeiros, UEPB; Eliane Rolim Florentino, UEPB; Flávia Carolina Alonso Buriti, UEPB.
Título:  Influence of a Co-culture of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus casei on the Proteolysis and ACE-Inhibitory Activity of a Beverage Based on Reconstituted Goat Whey Powder.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Probiotics and Antimicrobial Proteins, v. 11, p. 273-282, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Published online: 5 December 2017.
Palavras-Chave:  ACE inhibitory activity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14729 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  27/09/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BRONDI, M.; FLORENCIO, C.; MATTOSO, L. H. C.; RIBEIRO, C.; FARINAS, C. S.
Afiliação:  LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA; CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA.
Título:  Encapsulation of Trichoderma harzianum with nanocellulose/carboxymethyl cellulose nanocomposite.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Carbohydrate Polymers, v. 295, 119876, 2022.
Páginas:  9 p.
ISSN:  0144-8617
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2022.119876
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study proposes the use of green matrices of cellulose nanocrystals (CNC) and a nanocomposite of CNC with carboxymethyl cellulose (CMC) for efficiently encapsulating the plant biocontrol agent Trichoderma harzianum. Beads containing spores of the microorganism were produced by dripping dispersions of the polymers into a CaCl2 coagulation bath, resulting in the crosslinking of CNC chains by Ca2+ ions. SEM micrographs evidenced the T. harzianum spores in the encapsulation matrices. X-ray microtomography confirmed the random distribution of the microorganism within the polymeric matrix and the presence of internal pores in the CNC:CMC:spores beads. Encapsulation in the CNC:CMC nanocomposite favored growth of the fungus after 10 days of storage at room temperature, which could be attributed to the presence of internal pores and to the extra carbon source provided by the CMC. The results indicated that CNC:CMC nanocomposites are promising materials for protecting and delivering microbial inoculants for agricultural applications.
Palavras-Chave:  Carboxymethyl cellulose; Cellulose nanocrystals; Microbial inoculant.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146891/1/P-Encapsulation-of-Trichoderma-harzianum-with-nanocellulose-carboxymethyl.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18049 - 1UPCAP - DDPROCI.22/872022/94
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional