Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  10/07/1996
Data da última atualização:  10/07/1996
Autoria:  RHUE, R. D.; EVERETT, P. H.
Título:  Response of tomatoes to lime and phosphorus on a sandy soil.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Agronomy Journal, v.79, p.71-77, 1987.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Very little work has been done on the P requirements of tomatoes (Lycopersicon esculentum Mill) when grown on acid, poorly drained sands using seepage irrigation and plastic mulch systems. To determine the response of tomatoes to P under these conditions, a study was conducted on an acid immokales sand (sandy, siliceous, hyperthermic Alfic arenic Haplaquod) located near immokalee, FL. Dolomitic lime was applied in november 1981 at 0,2240, and 4480 kg/ha and P was applied in january 1982 at 0, 122, 245 and 367kg/ha in a split-plot design with lime as main plot and P as subplot treatments. Plots were split in 1983 and 1984 and P was applied at 0 and 20kg/ha each year. A significant interaction between lime and P treatments occurred in 1982 with respect...
Palavras-Chave:  Lime; Solos arenosos; Tomato.
Thesagro:  Calagem; Lycopersicon Esculentum; Tomate.
Thesaurus Nal:  sandy soils.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP6741 - 1ADDSP - --1991.03902
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  06/12/2019
Data da última atualização:  25/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ALVES FILHO, E. DE G.; RODRIGUES, T. H. S.; FERNANDES, F. A. N.; BRITO, E. S. de; CULLEN, P. J.; CELAYETA, J. M. F.; BOURKE, P.; CAVALCANTE, R. S.; ALMEIDA, F. D. L.
Afiliação:  ELENILSON DE GODOY ALVES FILHO, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; TIGRESSA HELENA SOARES RODRIGUES, Universidade Estadual do Vale do Acaraú (UVA), Sobral; FABIANO ANDRÉ NARCISO FERNANDES, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia Química; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; PATRICK J. CULLEN,, Bioplasma Group, School of Food Science and Environmental Health, Dublin, Ireland; fSchool of Chemical Engineering, UNSW, Sydney, Australia; JESUS MARIA FRIAS CELAYETA, Bioplasma Group, School of Food Science and Environmental Health, Dublin, Ireland; PAULA BOURKE, Bioplasma Group, School of Food Science and Environmental Health, Dublin, Ireland; ROSANE SOUZA CAVALCANTE, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos; FRANCISCA DIVA LIMA ALMEIDA, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Engenharia de Alimentos.
Título:  An untargeted chemometric evaluation of plasma and ozone processing effect on volatile compounds in orange juice.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Innovative Food Science & Emerging Technologies, Amsterdam, v. 53, p. 63-69, 2019.
DOI:  doi.org/10.1016/j.ifset.2017.10.001
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  HS-SPME-GC / EM; Processamento de ozônio; Processamento de plasma; Suco cítrico; Terpene.
Thesaurus NAL:  Citrus juices.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT16199 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional