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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  04/11/2019
Data da última atualização:  04/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOIAGO, M. M.; DILKIN, J. D.; KOLM, M. A.; BARRETA, M.; SOUZA, C. F.; BALDISSERA, M. D.; SANTOS, I. D. dos; WAGNER, R.; TAVERNARI, F. de C.; SILVA, M. L. B. da; ZAMPAR, A.; STIVANIN, T. E.; SILVA, A. S. da.
Afiliação:  MARCEL MANENTE BOIAGO, UDESC/Chapecó; JÉSSICA D. DILKIN, UDESC/Chapecó; MARINDIA A. KOLM, UDESC/Chapecó; MAURÍCIO BARRETA, UDESC/Chapecó; CARINE F. SOUZA, UFSM; MATHEUS D. BALDISSERA, UFSM; INGRID D. DOS SANTOS, UFSM; ROGER WAGNER, UFSM; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; MARCIO LUIS BUSI DA SILVA; ALINE ZAMPAR, UDESC/Chapecó; TADIA E. STIVANIN; ALEKSANDRO SCHAEFER DA SILVA, UDESC/Chapecó.
Título:  Spirulina platensis in Japanese quail feeding alters fatty acid profiles and improves egg quality: benefits to consumers.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Biochemistry, v. 43, n. 7, e12860, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to investigate whether microalgae in Japanese quail feed al‐ters performance, fatty acid profiles in the eggs and egg quality. One hundred quails were distributed in four groups and five replicates of five birds per experimental group. The treatments consisted of four levels of Spirulina platensis microalgae (0%, 5%, 10%, and 15%) in the diets. We evaluated the productive performance and chemical‐physical characteristics of eggs, the oxidant/antioxidant status in egg yolks, and the fatty acid profile in the diet and egg yolks. Microalgae in the diet did not influence egg production; however, it increased the yolk index as well as the color intensity of the yolk. Saturated and polyunsaturated fatty acid levels decreased in egg yolks, and monounsaturated fatty acid levels increased in the yolks. Lipid peroxidation levels were lower and total antioxidant capacity was higher in egg yolks of quails receiving microalgae in the diet. Practical applications: Microalgae in quail diets improves egg quality and provides benefits to consumer health, acting as an antioxidant and immune‐stimulant. Microalgae in quail diets had positive effects on egg quality. This is because it reduced levels of saturated fatty acids that are undesirable, and increased monounsaturated fatty acid levels that are beneficial to the health of consumers. Finally, antioxidants increased in egg yolks, consequently reducing lipid peroxidation.
Palavras-Chave:  Japanese quail; Qualidade do ovo.
Thesagro:  Codorna; Dieta; Microalga.
Thesaurus Nal:  Carotenoids; Coturnix japonica; Fatty acids; Food quality; Spirulina platensis; Yolk proteins.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21678 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2015
Data da última atualização:  11/03/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  WELKE, J. E.; NICOLLI, K. P.; PULGATI, F.; ZANUS, M. C.; ZINI, C. A.
Afiliação:  MAURO CELSO ZANUS, CNPUV.
Título:  Relevant compounds of brazilian chardonnay wines and sparkling wines unveiled using comprehensive twodimensional gas chromatography.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE CROMATOGRAFIA Y TÉCNICAS AFINES, 15.; CONGRESSO COLOMBIANO DE CROMATOGRAFIA, 7., 2014, Cartagena de Indias, Colombia. Presentaciones en poster: alimientos y bebidas. Bogotá: Sociedad Colombiana de Ciencias Químicas, 2014.
Páginas:  p. 73
Idioma:  Português
Conteúdo:  This work employed HS-SPME, comprehensive two-dimensional gas chromatography with time-of-flight mass spectrometric detector (GC × GC/TOFMS),statistical tools, andodor activity values (OAV) for the analysis of volatile compounds of Chardonnay wine, base wine and sparkling wines of Serra Gaúcha.
Palavras-Chave:  Chardonnay; Compostos voláteis; Serra Gaúcha; Two-dimensional gas chromatography.
Thesagro:  Análise química; Cromatografia gasosa; Propriedade físico-química; Vinho; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Volatile compounds; Wines.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114760/1/ZANUS-Colacro-2014-p73.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15644 - 1UPCRA - DD
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