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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
29/05/2020 |
Data da última atualização: |
29/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARES, G.; DELIZA, R.; BARREIRO, C.; GIMÉNEZ, A.; GÁMBARO, A. |
Afiliação: |
Gastón Ares, Universidad de la República, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA; Cecilia Barreiro, Universidad de la República,Uruguay; Ana Giménez, Universidad de la República, Uruguay; Adriana Gámbaro, Universidad de la República, Uruguay. |
Título: |
Comparison of two sensory profiling techniques based on consumer perception. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Food Quality and Preference, v. 21, p. 417-426, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Check-all-that-apply; Consumer research; Hierarchical multiple factor analysis; Milk desserts; Multiple factor analysis; Projective mapping; Sensory profiling. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/08/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
VERISSIMO, M. A. A.; OLIVEIRA, R. A. de; SILVA, S. D. dos A. e; DAROS, E.; HARTER, A. |
Afiliação: |
Mario Alvaro Aloisio Verissimo, Universidade Federal do Paraná - UFPR; Ricardo Augusto de Oliveira, Universidade Federal do Paraná - UFPR; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT; Edelclaiton Daros, Universidade Federal do Paraná - UFPR; Adílson Härter, CPACT. |
Título: |
Genetic parameters and performance of sugarcane families under cold stress in the South of Brazil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 583-592, maio, 2018. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Parâmetros genéticos e desempenho de famílias de cana-de-açúcar sob estresse por frio no Sul do Brasil. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to estimate the genetic parameters for the performance prediction of sugarcane (Saccharum spp.) families under natural cold stress, in Southern Brazil, and to identify the best combinations of parents aiming at the selection for tolerance to cold. Fifty-three full-sib families were evaluated in an incomplete block design, with five replicates per family, in the municipality of Pelotas, in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. Harvest occurred in August 2013, nine months after planting and after cold spells with negative temperatures down to -2.2ºC. Statistical analyses, performed with the mixed model methodology, detected significant differences among families. Heritability estimates among progeny means were higher than those of individual heritability. Estimates of genetic progress for the traits megagrams of stalks per hectare, megagrams of brix per hectare, and number of stalks indicated gains of 93.8, 91.0, and 53.3%, respectively. A set of eight promising families that combine high estimates for yield and cold stress tolerance was obtained. |
Palavras-Chave: |
Selection; Tolerância ao frio. |
Thesagro: |
Melhoramento Vegetal; Seleção. |
Thesaurus NAL: |
Cold tolerance; Plant breeding; Saccharum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181475/1/Genetic-parameters-and-performance-of-sugarcane.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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