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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
06/02/2023 |
Data da última atualização: |
24/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RUAS, N. R.; PEREIRA, A. C.; PEREIRA, L. L. S.; GERMANO, C. M.; CUNHA, E. F. F. da; CARVALHO, A. A. de; LAMEIRA, O. A.; PINTO.; BERTOLUCCI, S. K. V. |
Afiliação: |
NATALIA RITTER RUAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALINE CARVALHO PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUCIANA LOPES SILVA PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CAROLINA MESQUITA GERMANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ELAINE FONTES FERREIRA DA CUNHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALEXANDRE ALVES DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; OSMAR ALVES LAMEIRA, CPATU; JOSÉ EDUARDO BRASIL PEREIRA PINTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; SUZAN KELLY VILELA BERTOLUCCI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Inhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Chemistry and Biodiversity, v. 20, e202200760, 2023. |
DOI: |
doi.org/10.1002/cbdv.202200760 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to quantify verbascoside (VEB), perform molecular docking studies of VEB with the α-glucosidase (GL) of Bacillus stearothermophilus, and evaluate the inhibition of the enzyme by L. dulcis preparations. The substrate concentration and presence of reduced glutathione were evaluated for their effect on the in vitro inhibition of the GL enzyme. Assays were also performed in the presence and absence of simulated gastric fluid. The antidiabetic fractions 2 and 3 were the most inhibited GL, but their activity were significantly decreased in the presence of gastric fluid. Chromatographic analyses confirmed the predominant presence of VEB in the samples. The samples had VEB concentrations between 49.9 and 243.5 mg/g. Simulation of the molecular docking of VEB were consistent with its GL-inhibitory activity. It can conclude that the crude ethanol extract and fractions show inhibitory activity against the GL enzyme. |
Thesagro: |
Capim Doce; Planta Medicinal. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01754naa a2200253 a 4500 001 2151495 005 2023-03-24 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $adoi.org/10.1002/cbdv.202200760$2DOI 100 1 $aRUAS, N. R. 245 $aInhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to quantify verbascoside (VEB), perform molecular docking studies of VEB with the α-glucosidase (GL) of Bacillus stearothermophilus, and evaluate the inhibition of the enzyme by L. dulcis preparations. The substrate concentration and presence of reduced glutathione were evaluated for their effect on the in vitro inhibition of the GL enzyme. Assays were also performed in the presence and absence of simulated gastric fluid. The antidiabetic fractions 2 and 3 were the most inhibited GL, but their activity were significantly decreased in the presence of gastric fluid. Chromatographic analyses confirmed the predominant presence of VEB in the samples. The samples had VEB concentrations between 49.9 and 243.5 mg/g. Simulation of the molecular docking of VEB were consistent with its GL-inhibitory activity. It can conclude that the crude ethanol extract and fractions show inhibitory activity against the GL enzyme. 650 $aCapim Doce 650 $aPlanta Medicinal 700 1 $aPEREIRA, A. C. 700 1 $aPEREIRA, L. L. S. 700 1 $aGERMANO, C. M. 700 1 $aCUNHA, E. F. F. da 700 1 $aCARVALHO, A. A. de 700 1 $aLAMEIRA, O. A. 700 1 $aPINTO. 700 1 $aBERTOLUCCI, S. K. V. 773 $tChemistry and Biodiversity$gv. 20, e202200760, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
11/08/2020 |
Data da última atualização: |
11/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, K. H.; FERREIRA, J. A.; OSIRO, D.; CARVALHO, R. A.; COLNAGO, L. A.; ALVES JUNIOR, C.; PALLONE, E. M. J. A. |
Afiliação: |
LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Influence of the cold plasma treatment on the Al2O3/ZrO2 nanocomposites surfaces. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Applied Surface Science, v. 531, a. 147206, 2020. |
ISSN: |
0169-4332 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.apsusc.2020.147206 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Al2O3/ZrO2; Cold plasma; Surface treatment. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00732naa a2200241 a 4500 001 2124266 005 2020-08-11 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0169-4332 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.apsusc.2020.147206$2DOI 100 1 $aSANTOS, K. H. 245 $aInfluence of the cold plasma treatment on the Al2O3/ZrO2 nanocomposites surfaces.$h[electronic resource] 260 $c2020 653 $aAl2O3/ZrO2 653 $aCold plasma 653 $aSurface treatment 700 1 $aFERREIRA, J. A. 700 1 $aOSIRO, D. 700 1 $aCARVALHO, R. A. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aALVES JUNIOR, C. 700 1 $aPALLONE, E. M. J. A. 773 $tApplied Surface Science$gv. 531, a. 147206, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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