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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  23/01/2020
Data da última atualização:  27/06/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SÁ, J. F. O. de; BORGES, M. de F.; MARTINS, M. F.
Afiliação:  Jaqueline Flaviana Oliveira de Sá, EPAMIG; Maria de Fatima Borges; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL.
Título:  Análises microbiológicas.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: COSTA, R. G. B.; MARTINS, M. F.; MENDONÇA, J. F. M. DE; BORGES, M. DE F. (ed.). Controle de qualidade em queijo minas padrão: métodos físico-químicos, microbiológicos e moleculares. Brasília, DF: Embrapa, 2019.
Páginas:  p. 49-70.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Neste capítulo estão descritas as análises exigidas pela legislação brasileira para o queijo minas padrão - coliformes totais e termotolerantes, Staphylococcus coagulase positivo e Salmonella sp. - e também a pesquisa de outros patógenos, como Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes e Escherichia coli O157:H7, comumente envolvidos em surtos de toxinfecções alimentares no mundo.
Palavras-Chave:  Análise de coliformes termotolerantes; Análise de coliformes totais; Análise de Salmonella sp; Análise de Staphylococcus coagulase positivo; Detecção de Escherichia coli; Detecção de Listeria monocytogenes; Detecção de Staphylococcus aureus.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25006 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  14/12/2017
Data da última atualização:  29/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  MONTEIRO, P. E. R.; WINAGRASKI, E.; KASCHUK, G.; GAIAD, S.; MARQUES, R.; AUER, C. G.
Afiliação:  PEDRO ENRIQUE RIBOLDI MONTEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ETIENNE WINAGRASKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; GLACIELA KASCHUK, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; SERGIO GAIAD, CNPF; RENATO MARQUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; CELSO GARCIA AUER, CNPF.
Título:  Responses of Eucalyptus benthamii seedlings to the application of the organic fertilizer Bacsol.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Bosque, v. 38, n. 3, p. 507-513, 2017.
DOI:  10.4067/S0717-92002017000300008
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Eucalyptus benthamii is a tree species commonly planted in subtropical areas, including the Southern Brazil, due to its tolerance to low temperatures and frosts. The success of E. benthamii plantation depends on the seedlings vigor during transplantation. We hypothesized that improvement of chemical and biological properties of growth substrate would produce more vigorous E. benthamii seedlings. Thus, we applied increasing doses (0, 0.5, 1.0, 1.5 and 2.0 g per seedling) of the organic fertilizer Bacsol, which carries a consortium of potential plant growth promoting microorganisms, on the substrate, and measured the growth and development of E. benthamii seedlings. Two experiments were performed in 2011 and 2012. The first experiment included measurements in four growth stages to estimate the relative growth rates. The second one ended at the time that seedlings reached standard heights for transplantation (about ± 20 cm). Measurements on plant height, stem diameter, shoot dry weight and relative growth rates indicated that the application of Bacsol improved E. benthamii seedlings vigor and decreased the time needed in nursery, from 150 days to 90 days. The best responses occurred at doses from 1.3 g to 1.5 g per seedling. The data demonstrated that application of Bacsol in substrate is a promising technology to increase E. benthamii seedlings vigor.
Palavras-Chave:  Relative growth rates.
Thesagro:  Crescimento; Eucalipto; Fertilizante; Nutrição vegetal; Planta; Viveiro.
Thesaurus NAL:  Eucalyptus benthamii; Nursery crops; Nutrients; Plant growth; Plant nutrition.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169037/1/document.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56162 - 1UPCAP - DD
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