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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
05/03/2021 |
Data da última atualização: |
11/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ZAMAN, M.; KLEINEIDAM, K.; BAKKEN, L.; BERENDT, J.; BRACKEN, C.; BUTTERBACH-BAHL, K.; CAI, Z.; CHANG, S. X.; CLOUGH, T.; DAWAR, K.; DING, W. X.; DÖRSCH, P.; MARTINS, M. dos R.; ECKHARDT, C.; FIEDLER, T.; FROSCH, T.; GOOPY, J.; GORRES, C. M.; GUPTA, A.; HENJES, S.; HOFMMAN, M. E. G.; HORN, M. A.; JAHANGIR, M. M. R.; JANSEN-WILLEMS, A.; LENHART, K.; HENG, L.; LEWICKA-SZCZEBAK, D.; LUCIC, G.; MERBOLD, L.; MOHN, J.; MOLSTAD, L.; MOSER, G.; MURPHY, P.; SANZ-COBENA, A.; SIMEK, M.; URQUIAGA, S.; WELL, R.; WRAGE-MÖNNIG, N.; ZAMAN, S.; SHANG, J.; MÜLLER, C. |
Título: |
Methane production in ruminant animals. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: ZAMAN, M.; HENG, L.; Müller, C. (Ed.). Measuring emission of agricultural greenhouse gases and developing mitigation options using nuclear and related techniques: applications of nuclear techniques for GHGs. London: Springer, 2021. Chapter 6. |
Páginas: |
p. 177-211 |
ISBN: |
978-3-030-55396-8 |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/978-3-030-55396-8_6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Agriculture is a significant source of GHGs globally and ruminant livestock animals are one of the largest contributors to these emissions, responsible for an estimated 14% of GHGs (CH4 and N2O combined) worldwide. A large portion of GHG fluxes from agricultural activities is related to CH4 emissions from ruminants. techniques, artificial (e.g. SF6) or natural (e.g. CO2) tracer techniques, and micrometeorological methods using open-path lasers. Under the indirect methods, emission mechanisms are understood, where the CH4 emission potential is estimated based on the substrate characteristics and the digestibility (i.e. from volatile fatty acids). These approximate methods are useful if no direct measurement is possible. The different systems used to quantify these emission potentials are presented in this chapter. Also, CH4 from animal waste (slurry, urine, dung) is an important source: methods pertaining to measuring GHG potential from these sources are included |
Thesaurus Nal: |
Animal wastes; Animals; cattle; climate change; greenhouse gas emissions; urine. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/01/2006 |
Data da última atualização: |
22/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
MOREIRA, F. R. B. |
Afiliação: |
FLAVIA RABELO BARBOSA MOREIRA, CPATSA. |
Título: |
Controle sustentável de praga da goiabeira é objetivo de pesquisa na Embrapa Semi-Árido. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Jornal da Fruta, v. 14, n. 166, p. 13, jan. 2006. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
São crescentes os registros de infestação nos pomares de goiaba no Vale São Francisco do inseto conhecido como psilídeo. Nas áreas de cultivo dos estados de Pernambuco e Bahia, com 4.500 hectares, os sintomas dessa praga estão presentes em um número cada vez maior de propriedades. Os danos potenciais são capazes de causar podem reduzir a zero a produtividade das plantas. A presença do psilídeo da goiabeira, também, é relatada em outros estados como São Paulo,Maranhão, Goiás, Paraná. |
Palavras-Chave: |
Controle sustentável; Embrapa Semi-Árido. |
Thesagro: |
Goiaba; Pesquisa; Praga. |
Thesaurus NAL: |
Guavas. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186750/1/Jornal-da-Fruta-v.14-n.166-p.13-2006.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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